NOBLE JUMP 2021, cu peste 4.000 de militari români şi aliaţi, cu aproape 600 de mijloace tehnice

Peste 4.000 de militari români şi aliaţi vor participa, cu aproape 600 de mijloace tehnice, la Exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021, care se desfăşoară până în 2 iunie, transmite News.ro.

Ministerul Apărării a transmis, joi, că exerciţiul NOBLE JUMP 21, planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exerciţiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conţine secvenţe de pregătire şi instruire a forţelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România.

”În cadrul Exerciţiului NOBLE JUMP 21, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) facilitează dislocarea, pe teritoriul României, a componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF). În acest context, şase convoaie militare aparţinând contingentului turc din cadrul VJTF, au ajuns în România, prin Punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, astăzi, 20 mai, după tranzitarea Bulgariei”, a precizat MapN.

Cei 250 de militari vor staţiona, cu cele 125 de mijloace militare din dotare, în Bucureşti, în perioada 20-21 mai, urmând să continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, judeţul Braşov, pe parcursul zilei de vineri, 21 mai.

Exerciţiul NOBLE JUMP 21 constă în dislocarea componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră şi feroviară), aeriană şi maritimă pe teritoriul României, având ca destinaţie finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII) din Cincu.

Exerciţiul cuprinde, în ansamblu, activităţi de instruire cu caracter multinaţional, prevăzute în programele de instruire CET-FIT (Combat Enhancement Training – Force Integration Training).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here