Noi atacuri ruseşti cu drone iraniene, în regiunea vestică a Ucrainei

Ucraina, în special regiunea vestică Lvov, a fost ţinta unui atac nocturn rusesc cu drone de fabricaţie iraniană, au transmis sâmbătă forţele aeriene ucrainene, potrivit AFP.

Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în urmă cu peste un an, a atacat cu regularitate infrastructura ţării, lăsând populaţia fără electricitate şi apă.

„Pe 17 martie 2023, în jurul orei 21.00, invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu drone kamizake de fabricaţie iraniană, de tip Shahed-136/131”, conform unui comunicat transmis pe Telegram. Conform armatei, 11 din cele 16 drone au fost „distruse”, relatează Agerpres.

Atacurile au fost lansate din Marea Azov şi din regiunea rusă Briansk, care se învecinează cu Ucraina la nord, au adăugat forţele aeriene.

Regiunea Lvov a fost vizată în mod special. „În jurul orei 01.00 dimineaţa, regiunea noastră a fost atacată cu drone kamikaze de tip Shahed 136”, a declarat guvernatorul regional, Maksim Koziţki.

Trei drone au fost doborâte, iar alte trei „au lovit clădire nerezidenţiale” în cartierul Iavoriv, făcând pagube, dar nu şi victime, a adăugat el.

În regiunea Dnipro (sud-est), trei done au fost doborâte de apărarea antiaeriană, a declarat şeful consiliului regional, Mikola Lukaşuk.

„Alte două au lovit o infrastructură critică la Novomoskovsk”, la nord de Dnipro, ceea ce a provocat un incendiu şi pagube „importante”, patru case distruse şi alte şase avariate, dar fără a face răniţi, a adăugat el.

Dronele lansate asupra Kievului au fost „toate distruse” de „forţele noastre de apărare antiaeriană”, fără a face victime sau pagube, a transmis administraţia oraşului pe reţelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here