Noi critici la adresa lui Trump: Președintele SUA, acuzat că i-a pus în pericol de infectare pe agenții Secret Service

Decizia președintelui american de-a ieși din carantină cu mașina pentru a-i saluta pe susținătorii adunați în fața spitalului în care internat a provocat critici în rândul experților în medicină.

Există îngrijorări că Donald Trump i-ar fi pus în pericol pe agenții Secret Service aflați în autovehicul. 

Liderul de la Casa Albă s-a plimbat cu mașina blindată după ce a anunțat pe Twitter că va ieși din spitalul Walter Reed pentru a le face „o vizită surpriză” „patrioților” de afară. În mașină se puteau vedea cel puțin două persoane pe locurile din față, în timp ce președintele se afla în spate. 

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că plimbarea cu mașina a fost aprobată de echipa medicală a președintelui  ca fiind „sigură”.

Experții spun însă că plimbarea președintelui american a încălcat recomandările legate de carantinarea unei persoane care se află sub tratament pentru infectarea cu noul coronavirus, și că agenții Secret Service au fost puși în pericol de infectare. 

„SUV-ul prezidențial nu este doar blindat și ci sigilat ermetic pentru atacurile chimice (nu are aerisire – n.n.). Riscul de transmitere a Covid-19 în interior este la fel de ridicat ca și ieșirea de sub procedurile medicale”, a scris pe Twitter James Philips, medic la același spital la care este internat Donald Trump. Persoanele care s-au aflat în mașină cu președintele SUA trebuie să intre acum în caratină pentru 14 zile, a spus acesta, citat de BBC.  

De cealaltă altă parte, purtătorul de cuvânt al Csei Albe a apărat mișcarea de PR a președintelui, susținând că s-au luat măsuri de protecție, inclusiv prin purtarea de echipament adecvat. 

În contrast cu decizia lui Trump, Melania ar fi refuzat să își viziteze soțul în spital, tocmai pentru a nu-și expune însoțitorii la risc de infectare.

„Ea are Covid. Acest lucru ar expune agenții de securitate care ar trebui să o ducă cu mașina, dar și echipa de medici care ar trebui să o însoțească până la președinte”, au explicat surse oficiale pentru NBC. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here