Piedone, întrebat de ce nu a candidat la Sectorul 4: Primăria este parte în procesul Colectiv și ar fi fost un conflict de interese

Cristian Popescu Piedone se prezinta la sediul Parchetului General, in Bucuresti, joi, 29 septembrie 2016. Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone a declarat la plecarea de la Curtea de Apel București, unde a avut prima înfățișare publică, după câștigarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5 că nu a candidat în Sectorul 4, deoarece aceasta e parte în procesul Colectiv și „ar fi fost un conflict de interese”.

Cristian Popescu Piedone s-a prezentat miercuri la al doilea termen al apelului în dosarul Colectiv. După ce a început audierea unuia dintre patronii clubului, noul primar al Sectorului 5 a ieșit din sala de judecată. Întrebat, pe hol, de un jurnalist de la Libertatea de ce nu a vrut să dea o declarație în fața instanței, Piedone și-a pus o mască de protecție pe care scria „Nevinovat”, precizând: „Aceasta este declarația mea”.

În sala de judecată, Piedone a fost însoțit de câțiva bărbați care se comportau ca niște gărzi de corp.

Inculpații au avut posibilitatea să facă declarații la termenul de miercuri, însă doar trei au acceptat să vorbească în fața instanței: pompierii și unul dintre patronii Colectiv. Piedone a refuzat audierea, spunând că va da o declarație la un termen următor.

Urmărit de fotoreporteri și cameramani, Piedone a părăsit în trombă sediul Curții de Apel și nu a mai vrut să facă declarații presei. A răspuns, însă, la o singură întrebare a jurnaliștilor, și anume, de ce nu a candidat la Primăria Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 e parte în procesul Colectiv și ar fi fost un conflict de interese. Nu ar fi fost moral, iar eu sunt un om cu onoare!”, a declarat el. 

Cristian Popescu Piedone, condamnat de Tribunalul București în dosarul Colectiv pentru două infracţiuni de abuz în serviciu comise în timp ce era primar al sectorului 4, a reuşit să câștige duminică un nou mandat, la Primăria Sectorului 5.

Pe 18 septembrie, la primul termen din judecarea apelului în dosarul Colectiv, Popescu Piedone a lipsit din sala de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here