Au apărut imagini noi cu fetița de 11 ani din Dâmbovița, găsită moartă ieri într-un lan de porumb. Aceste imagini refac traseul din momentul în care copila a plecat de la școală până când a ajuns în mașina răpitorului, anunță Digi24. De asemenea, probe cu ADN-ul cetăţeanului olandez bănuit că a omorât fetiţa de 11 ani din judeţul Dâmboviţa, ridicate din locuinţa închiriată de acesta în Bucureşti, au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică, informează și Mediafax.

Imaginile provin de la camerele de supraveghere din satul Gura Șuții, locul unde vineri o fetiță de 11 ani dispărea pe drumul dintre școală și casă.

Principalul suspect este un cetățean olandez, care a și plecat din România vineri seară, adică exact în ziua tragediei.

La ora 16.50, fetiţa este surprinsă de camerele de supraveghere când pleacă de la şcoală. Era la 500 de metri de casă. Următoarele imagini, surprinse la ora 17.15, arată maşina cetățeanului olandez, pe una din străzile comunei, mergând în direcţia fetei. La două minute de la acest moment, fetița e filmată de o cameră de supraveghere mergând singură pe stradă.

Se afla la aproximativ 200 de metri de casă. Un minut mai târziu, mașina olandezului este filmată lângă primărie, merge spre ieșirea din localitate, spre câmp. Fetița era în mașină.

Cetățeanul olandez a și stat de vorbă cu polițiștii români, dar din păcate, la momentul respectiv, nu existau suficiente date ca anchetatorii să ia vreo măsură împotriva celui care este acum suspect principal, transmite jurnalistul Digi24 Ioana Ciurlea. Se întâmpla asta sâmbătă, când polițiștii au pus cap la cap imaginile de pe foarte multe camere de supraveghere (în localitatea Gura Șuții există peste 30 de astfel de camere, atât ale Primăriei, cât și ale unor familii de acolo).

După această analiză, polițiștii au avut trei mașini suspecte, trei mașini care circulau foarte aproape de fetița de 11 ani și care circulau cu viteză mică. Ceea ce le-a atras atenția în mod special anchetatorilor a fost o mașină condusă de cetățeanul olandez.

Mașina respectivă a fost văzută la nici un minut după ce fata apărea pe ultima cameră de supraveghere. În plus, un drum de nici 2-3 minute a fost parcurs de acest autovehicul în jumătate de oră.

 „Îl vedem pe el (cetăţeanul străin – n.r.) la volan, în dreapta. Se vede ceva roz. Pantalonii fetiței. La 17.18 minute. Maşina venea dinspre casa fetiţei, se întorcea de la ea. O avea în maşină”, spun poliţiştii care au analizat imaginile.

Potrivit imaginilor, maşina trece pe lângă primărie cu viteză mare, virează stânga.

Cu trei minute înainte, aceeaşi maşină este surprinsă de alte camere când se îndrepta spre locuinţa fetei, dar pe o stradă paralelă. La acea oră, fata era deja dispărută.

Maşina a fost reţinută de poliţişti, au fost prelevate probe care vor fi duse la IML pentru a se stabili dacă în maşină poate fi identificat ADN-ul fetiţei.

Principalul suspect, un olandez care nu mai este în ţară

O anchetă care se anunță extrem de greoaie a fost deschisă de procurorii din Dâmbovița, care trebuie să afle ce s-a întâmplat cu fetița de 11 ani, găsită moartă ieri într-un lan de porumb.

Principalul suspect este un cetățean olandez, care nu mai este în ţară.

De altfel, în urmă cu puțin timp au apărut primele imagini cu mașina cetățeanului străin în timp ce se plimbă prin Gura Șuții, imagini surprinse de o cameră de supraveghere instalată pe sediul primăriei.

Mihaela Fieraru a dispărut vineri seară, după ce a plecat de la școală. O cameră de supraveghere a surprins ultima imagine cu ea în viață, la 300 metri de casă. Au urmat două zile de căutări în care au fost mobilizate sute de forțe de ordine.

Ieri după-amiază, polițiștii au găsit-o pe fetiță fără suflare și cu trupul plin de răni.

Polițiștii au avut trei mașini suspecte, care circulau foarte aproape de fetița de 11 ani și care circulau cu viteză mică. Ceea ce le-a atras atenția în mod special anchetatorilor a fost o mașină condusă de un cetățean olandez.

Mașina respectivă a fost văzută la nici un minut după ce fata apărea pe ultima cameră de supraveghere. În plus, un drum de nici 2-3 minute a fost parcurs de acest autovehicul în jumătate de oră.

Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condițiile în care am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții, a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute, în condițiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute”, a spus duminică prim-procurorul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă, într-o conferință de presă. „Datele de urmărire penală indică la acest moment şi fără niciun fel de dubiu ne idică faptul că fetiţa la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viaţă. Există o certitudine”, a declarat prim-procurorul Mihai Dincă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, notează și Mediafax.

Polițiștii l-au supravegheat pe olandez până a ieșit din țară

Polițiștii au luat legătura cu toți cei trei șoferi, i-au întrebat dacă au fost în zona respectivă, dacă au condus respectivele mașini. Toți trei au recunoscut acest lucru, inclusiv cetățeanul străin. El a spus că mașina pe care o conducea este una închiriată, lucru care s-a și adeverit, însă nu a recunoscut că ar fi luat-o în mașină pe fetiță. Din păcate, camerele de supraveghere nu au putut surprinde acest moment. Practic, nu există nicio dovadă clară că fetița de 11 ani s-a urcat în mașina respectivului bărbat.

Surse din Poliţiei au declarat, pentru Mediafax, că poliţiştii au descins în Sectorul 2 al Capitalei, la apartamentul închiriat de cetăţeanul olandez.

Au fost ridicate probe importante cu ADN-ul bărbatului, au spus sursele citate.

Probele au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică, împreună cu cele găsite pe trupul fetiţei şi la locul unde aceasta a fost găsită.

Aceleaşi surse au precizat că în funcţie de rezultate ar putea fi emis mandat european de arestare.

Surse: Digi24, Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here