Delir conspiraționist în presa controlată de Viktor Orban, pe tema orgiei la care a fost prins un eurodeputat FIDESZ

Sursa: Facebook

Presa de casă a regimului Orban, de la Budapesta, proiectează o lumină conspiraţionistă asupra dezvăluirilor recente, privind orgia homosexuală la care a fost prins europarlamentarul FIDESZ, József Szájer. Potrivit unor articole publicate de cotidianul Magyar Nemzet, Szajer ar fi nici mai mult, nici mai puţin decât victima unei operațiuni a serviciilor secrete europene, în special a celor germane, potrivit G4Media.

Potrivit materialelor respective, s-ar fi vrut ca, prin intermediul europarlamentarului apropiat de Viktor Orban, UE să dea o lecție Ungariei pentru opoziţia faţă de mecanismul care face legătura între respectarea statului de drept şi acordarea de fonduri europene.

Astfel, András Pulai, analist la Publicus Institute, susține că nu este prima astfel de orgie organizată în Bruxelles cu diplomați și politicieni, însă e prima pe care poliția și procuratura din Belgia o investighează.

Un alt articol publicat de Magyar Nemzet porneşte de la declarația fostului lider al formaţiunii extremiste, Jobbik, Gabor Vona, potrivit căruia ar fi ”aproape sigur că acest scandal în jurul veto-ului Ungariei a fost comandat de serviciile secrete (din Germania)”.

Context

Jozsef Szajer, născut în 1961, a facut parte dintre fondatorii FIDESZ, în 1988. În 1990 a devenit membru al Parlamentului de la Budapesta, în perioada 1994-2002 fiind chiar lider al grupului parlamentar al FIDESZ. În 2004, a devenit membru al Parlamentului European, iar în perioada 2009-2011 a fost președintele delegației ungare în PE.

Euronews mentionează ca Jozsef Szajer este unul dintre autorii controversatelor amendamente aduse, în 2010, Constituției din Ungaria printre care se află și interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here