Noile ordine ale lui Putin privind războiul din Ucraina

Trupele ruse au primit ordin de la Vladimir Putin de a ocupa întreaga regiune Doneţk a Ucrainei până pe 15 septembrie, a declarat, joi, generalul Oleksi Hromov, reprezentant al Statului Major ucrainean, informează onet.pl.

”Forțele de ocupație ruse își corectează din nou planurile și acțiunile în conformitate cu ordinul lui Putin de a ajunge la granițele oblastului (provinciei -n.r.) Donețk până pe 15 septembrie” – a declarat Hromov în cadrul briefing-ului de joi, citat de portalul Suspilne.

După cum au spus armata, rezumând situația de pe front, inamicul controlează în continuare teritoriile ocupate ale regiunilor Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojia, Herson și Mikolayiv. „De asemenea, încearcă să creeze condiții favorabile pentru o ofensivă reînnoită”, a spus Hromov.

Rușii își regrupează forțele și le transferă în teritoriile ocupate, probabil pentru a relua ofensiva în regiunea Donețk.

Potrivit informațiilor ucrainene, comandamentul rus a decis desființarea brigăzii a 31-a independentă aeriană și a 22-a brigadă independentă specială din cauza pierderilor mari. Mai puțin de 20 la sută din personal a rămas în viață acolo, spun militarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here