Nord-estul Afganistanului, cucerit de talibani. Sute de membri ai forţelor de securitate se predau la Kunduz

Foto: Flickr

„Sute” de membri ai forţelor de securitate, care s-au retras în zona aeroportului din Kunduz, după căderea oraşului – situat în nord-estul Afganistanului- în weekend, s-au predat miercuri talibanilor, a declarat pentru AFP un consilier local.

„În această dimineaţă, sute de soldaţi, poliţişti şi membri ai forţelor de rezistenţă (miliţii), care se retrăseseră pe aeroport, s-au predat talibanilor cu tot echipamentul din dotare”, a declarat Amruddin Wali, consilier al provinciei Kunduz.

„Talibanii ne-au încercuit, ei trăgeau cu obuze pe deasupra noastră. Nu a existat nicio modalitate de a replica”, s-a justificat unul dintre soldaţii afgani aflaţi pe aeroport.

„Unitatea mea cu 20 de soldaţi, trei Humvee şi patru Pickup-uri tocmai s-a predat. Noi aşteptăm doar să obţinem scrisoarea de iertare (stipulând graţierea lor). Este o coadă mare (în aşteptarea eliberării ei)”, a adăugat el, potrivi Agerpres.

În timp ce SUA îşi finalizează retragerea din Afganistan, operaţiune ce ar urma să se încheie la 31 august, talibanii şi-au intensificat ofensivele pe întreg teritoriul ţării în ultimele zile, preluând controlul asupra mai multor capitale de provincie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here