Nouă teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie, invalidate pentru plagiat. Reacția Arhiepiscopului

Nouă din cele 15 teze de doctorat susţinute la Şcoala Doctorală de Teologie de la Universitatea „Ovidius”, invalidate de CNATDCU pentru plagiat, au fost coordonate de ÎPS Teodosie, conform Press One.

Arhiepiscopul Tomisului este profesor universitar, conducător de doctorate şi directorul şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, instituţie care este acuzată, în prezent de plagiat.

Promovarea plagiatului, dar şi refuzul de a-şi achita facturile vechi au fost invocate de conducerea BOR, alături de indisciplină, în scrisoarea prin care se refuza avansarea lui Teodosie la rang de mitropolit, prin reînfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

„Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, vineri, într-o conferinţă de presă.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here