Noul ambasador ucrainean îndeamnă Germania să nu primească ”dezertori ruşi”

Noul ambasador ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev (foto), a atenţionat Germania să nu accepte pe teritoriul său obiectori de conştiinţă ruşi, transmite duminică DPA, citată de Agerpres.

‘Ar fi greşit din partea Germaniei să primească dezertori ruşi’, a spus Makeiev pentru săptămânalul Bild am Sonntag, descriindu-i pe aceştia drept un ‘risc de securitate’.

Ruşii care au fugit din ţară după ce Kremlinul a anunţat o mobilizare parţială sunt ‘bărbaţi tineri care nu au regrete, dar vor să evite serviciul militar’, a afirmat ambasadorul ucrainean.

El şi-a început oficial mandatul luni, succedându-i lui Andrii Melnik, care s-a făcut cunoscut prin criticile sale neobişnuit de aspre la adresa guvernului german.

Makeiev a spus că, în calitate de ambasador, vrea să asigure că solidaritatea germană cu Ucraina va continua, dar că este nevoie de ‘mai multă viteză’.

‘Când mă uit la acţiunile Germaniei în acest război, mă gândesc câteodată: o maşină sport germană care rulează pe autostradă cu 30 km/h’, a comentat el.

Germania ajută în cele din urmă, ‘însă numai când este aproape prea târziu’, a adăugat noul ambasador ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here