VIDEO | Un pod pe care se aflau sute de persoane s-a prăbuşit în India; 68 de morţi, conform bilanţului provizoriu

Un pod suspendat deasupra unui râu în vestul Indiei s-a prăbuşit duminică în timp ce era traversat de sute de persoane, dintre care cel puţin 68 au murit, 30 sunt grav rănite şi alte 82 au fost salvate, conform unui bilanţ provizoriu, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Imagini transmise de televiziuni de la faţa locului arată zeci de oameni agăţându-se de cablurile podului prăbuşit, în timp ce echipele de intervenţie încearcă să-i salveze, alţii au reuşit să se urce pe elementele desprinse din pod sau înoată către malul râului.

Circa 500 de persoane, inclusiv femei şi copii, se aflau în apropiere sau exact pe podul pietonal de peste râul Machchu, în oraşul Morbi, în momentul în care structura de cabluri care îl susţinea a început să cedeze. Podul s-a prăbuşit în câteva secunde, potrivit unui martor.

 

Conform unui responsabil local, persoanele care erau pe pod participau la un ritual în cadrul unui festival religios.

Cu o lungime de 230 de metri, acest pod istoric a fost construit în secolul al XIX-lea, în perioada colonială britanică. Închis şase luni pentru lucrări de renovare, podul a fost redeschis publicului săptămâna trecută.

Accidentele ce implică infrastructuri vechi şi prost întreţinute, în special poduri, sunt frecvente în India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here