Nu mai sunt locuri la ATI în București. Un pacient în stare gravă a trebuit să fie transportat din Capitală la Craiova

Primul pacient în stare gravă transportat de la spitalele din București. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că nu mai sunt locuri la ATI, iar unul dintre elicopterele sale a transferat un bolnav de COVID-19, intubat, la Spitalul de Urgență din Craiova.

„Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, anunță DSU pe pagina de Facebook.

Medicii spun că transportul pacientului, intubat și ventilat mecanic se va realiza cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here