STENOGRAMĂ. Cum lua șpagă medicul Burnei. „Du-te, du-te, du-te!”

Inquam Photos / Alexandru Busca

Zeci de ore de interceptări ambientale realizate în biroul medicului Gheorghe Burnei (67 de ani) sunt citate ca probe esențiale în motivarea instanței prin care chirurgul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată (21 acte materiale) și la plata unei amenzi de 150.000 de lei, scrie Ziare.com.

În prezent, Gheorghe Burnei trebuie să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la una dintre următoarele două entități: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 și Direcția Generală de Poliție Comunitare Sector 1 București.

Decizia a fost dată de Tribunalul București și a fost contestată de medic la Curtea de Apel București. Burnei a negat vehement orice acuzație a procurorilor. Cazul unei femei care pe 1 noiembrie 2016 i-a dat medicului Burnei suma de 100 de lei pentru că l-a consultat pe fiul său minor, care suferise în septembrie 2016 o fractură de antebraț. În timpul anchetei, femeia a declarat că și în septembrie 2016 i-ar fi dat lui Burnei un plic cu 500 de lei, întrucât auzise prin spital că așa se procedează și că se dau diferite sume de bani acestui doctor, în funcție de actul medical pe care îl efectuează (intervenție chirurgicală, consultație etc).

Pe 1 noiembrie 2016, băiatul este consultat de Gheorghe Burnei. La finalul analizei medicale, femeia i-a lăsat medicului pe birou suma de 100 de lei. În birou mai era o asistentă medicală, potrivit înregistrărilor ambientale, citate în sentință.

La momentul 06:25 al înregistrării, în biroul lui Burnei, doctorul se uită peste o radiografie și începe să examineze copilul.

Burnei se adresează asistentei: Vino încoace!
Asistentă: Da!
Mama copilului: …neinteligibil… pe 20 septembrie este operat.
Burnei: Da’ ce-a fost? …neinteligibil… artroză acolo? Sau ce?
Mama copilului: A fost o …neinteligibil… artroză. Da.
Burnei consultă pacientul: Ia…ia… Așa… Mă, să faci tratament recuperator!
Mama copilului: Da.
Burnei: De-aicea să facă… Bine. Asta-i tot! Mergeți!

La momentul 06:54 al înregistrării, se observă cum mama copilului pune pe biroul doctorului un plic.

Burnei: Du-te, du-te, du-te!

La momentul 07:00 al înregistrării, mama copilului părăsește cabinetul medical, iar medicul ia de pe birou plicul și se îndreaptă spre asistentă.

Burnei: Ia de-aicea, să iei de mâncare ceva, când o fi!
Asistentă: Da!

Restul stenogramelor – AICI.

1 COMENTARIU

  1. de ce il mai plangeti de drogatul si betivul asta,a omorat un om !!!la puscarie pe viata!!!, pacat ca nu ii mai duce la stuf in delta sau la ocnele de sare !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here