Număr record de cazuri de COVID în Israel: peste 21.000 în 24 de ore

Israelul a raportat luni un nou număr record de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, relatează dpa.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, au fost înregistrate 21.501 cazuri noi de îmbolnăvire, comparativ cu aproximativ 11.000 de cazuri zilnice raportate în perioada de vârf a celui de-al patrulea val de coronavirus din toamna anului trecut, scrie Agerpres.
Numărul real de infectări este probabil mult mai mare, în condiţiile în care Israelul a relaxat săptămâna trecută măsurile privind testarea. În prezent, doar grupurile cu risc ridicat şi persoanele cu vârsta peste 60 de ani trebuie să facă un test PCR după intrarea în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, în timp ce un test rapid antigen este suficient pentru toţi ceilalţi.
Premierul Naftali Bennett a avertizat duminică pe Facebook că în timpul acestui ultim val de coronavirus numărul de israelieni infectaţi va ajunge între 2 şi 4 milioane.

 

Aproximativ 61% din populaţia de 9,4 milioane a Israelului a fost vaccinată cu schema completă, conform cifrelor ministerului, în timp ce circa 320.000 de persoane au primit deja o a patra doză de vaccin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here