Numărul cazurilor de Covid-19, în creştere constantă de câteva săptămâni în Franţa

Sursa: Pixabay

Virusul care a provocat una dintre cele mai mari crize de sănătate din lume în ultimii ani, Covid-19, nu a dispărut. Potrivit ultimelor cifre publicate de Santé Publique France, consultaţiile la medicii SOS care raportează cazuri suspecte de Covid-19 a continuat să crească în ultimele opt săptămâni, scrie BFM TV, citată de News.ro.

Peste 1.500 de cazuri au fost înregistrate în săptămâna de luni 3 până luni 10 iunie. Acest lucru reprezintă o creştere de 51%, potrivit actualizării epidemiologice publicate miercuri. Vizitele la urgenţe pentru suspiciune de Covid-19 au crescut, de asemenea, cu 52%.

„Acest lucru nu înseamnă că ne confruntăm din nou cu o epidemie majoră”, a declarat pentru BFMTV Bruno Lina, profesor de virologie la Spitalul Universitar din Lyon.

Semnele de infecţie respiratorie ar putea fi provocate de coronavirus

„Observasem deja o creştere a circulaţiei virusului cu puţin timp înainte de vară, aşa că nu este ceva ce reprezintă o surpriză totală”, explică el.

Bruno Lina avertizează că, chiar dacă această creştere semnificativă trebuie pusă în perspectivă, nu înseamnă că nu mai poate fi exclus Covid-19.

„Ceea ce observăm este că proporţia relativă a diferiţilor agenţi patogeni găsiţi în aceste eşantioane este extrem de stabilă pentru virusul bronşiolitei, stabilă pentru virusul gripal, dar în creştere bruscă pentru coronavirus (…) Aşadar, dacă aveţi semne de infecţie respiratorie astăzi, aceasta ar putea fi cauzată de coronavirus”, explică profesorul de medicină de la Universitatea din Geneva.

Cu toate acestea, Santé Publique France remarcă o creştere a numărului de consultaţii SOS Médecins „pentru gripă/bolile asemănătoare gripei la persoanele sub 15 ani (+16%), mai mare decât în anii precedenţi”. În fine, consultaţiile pentru gastroenterită (-10%) şi varicelă (-23%) sunt în scădere la toate grupele de vârstă.

Producătorii susțin că vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate împotriva variantei JN.1 ar putea neutraliza şi tulpinile mai noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here