Regatul Unit a înregistrat în total până în prezent aproape 7.000 de cazuri de cazuri de infectare cu varianta B.1.617.2 a coronavirusului identificată prima dată în India, a anunţat joi Public Health England (PHE), relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit PHE, au fost confirmate 6.959 de cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului, faţă de 3.535 de cazuri raportate până săptămâna trecută.

Până la trei sferturi dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate recent în Regatul Unit sunt cu varianta indiană, a precizat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Această variantă pare să se răspândească mai rapid decât varianta dominantă precedentă, B.1.1.7 (varianta Kent), cu toate că vaccinurile oferă protecţie împotriva COVID-19.

PHE a anunţat sâmbătă că două doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aproape la fel de eficiente împotriva B.1.617.2 ca împotriva variantei Kent.

Germania şi Franţa se numără printre ţările care au reinstituit carantina pentru persoanele revenite din Regatul Unit, ca urmare a răspândirii variantei indiene în această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here