Şeful militar al talibanilor le cere combatanţilor să nu invadeze casele sau să fure maşinile

Casele private din Kabul sunt de neatins şi maşinile personale nu trebuie furate, le-a declarat adjunctul şefului talibanilor combatanţilor săi, în timp ce militanţii îşi consolidează controlul asupra Afganistanului, informează marţi DPA.

Mesajul audio a fost atribuit mullahului Mohammad Yaqoob, şeful comisiei militare a talibanilor, şi difuzat de postul local de televiziune ToloNews.

„Tocmai am ajuns în (…) Kabul. Nimeni nu ar trebui să intre în casele oamenilor sau să le ia vehiculele, în niciun caz. Dacă un oficial sau o persoană face acest lucru, aceasta este o trădare a sistemului, este o trădare faţă de sângele martirilor şi este considerat furt”, a spus el.

Mesajul intervine pe fondul temerilor că combatanţii talibani vor căuta să se răzbune pe populaţia urbană care nu este văzută ca suficient de pioasă şi că infractorii de drept comun vor profita de confuzia de acum pentru a comite jafuri.

Printre altele, talibanii le-au ordonat combatanţilor lor să menţină disciplina şi să nu intre în nicio clădire diplomatică sau să interfereze cu vehiculele ambasadelor, iar oamenilor obişnuiţi le-au cerut să-şi desfăşoare activitatea ca de obicei, a declarat marţi un înalt oficial al grupării, citat de Reuters.

„Membrii talibani au primit ordin la toate nivelurile să asigure că noi nu arătăm lipsă de respect faţă de prezenţa niciunei ţări în Afganistan”, a declarat acest înalt oficial, care a refuzat să fie identificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here