Numărul cazurilor testate pozitiv cu noul coronavirus dr pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama în apropiere de Tokyo, a urcat la  355, a informat duminică ministrul japonez al sănătăţii citat de AFP, citată de Agerpres.

„Până în prezent am efectuat teste unui număr de 1.219 persoane, iar 355 au rezultat pozitive”, a declarat Katsunobu Kato în cadrul unei emisiuni matinale difuzat de postul NHK. Acest lucru înseamnă cu 70 mai multe cazuri, decât cele confirmare sâmbătă.

„Din totalul acestor persoane contagiate, 73 nu prezintă simptome”, a precizat ministrul.

Diamond Princess a ajuns în urmă cu o săptămână în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.

Înainte de identificarea celor 73 noi cazuri, 100 de pasageri şi membri ai echipajului fuseseră spitalizaţi, în timp ce celelalte persoane, în special pasageri în vârstă de diferite naţionalităţi, au rămas în carantină la bord.

În faţa acestei situaţii, Statele Unite au anunţat sâmbătă că intenţionează să trimită un avion pentru evacuarea cetăţenilor americani care se găsesc la bordul pachebotului Diamond Princess, aflat în carantină de la începutul lunii februarie.

Washington a indicat într-o scrisoare adresată cetăţenilor americani prezenţi pe nava de croazieră că intenţionează să trimită duminică un avion, adăugând că aceste persoane vor trebui să respecte apoi o carantină suplimentară de 14 zile, la sosirea în Statele Unite.

Data de plecare a acestui avion în Statele Unite nu a fost specificată, însă scrisoarea, publicată pe site-ul ambasadei Statelor Unite în Japonia, precizează că va ateriza la baza aeriană din Travis, în California.

Puţin peste 3.700 de persoane se aflau iniţial pe navă, la momentul în care aceasta a ajuns în largul Yokohama, însă peste 200 de pasageri au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi au fost internaţi. Alţi călători, care sufereau de alte afecţiuni medicale, au fost de asemenea debarcaţi.

Cei care se află încă la bord trebuie să continue carantina prevăzută până la data de 19 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here