Numărul total de decese înregistrate la Moscova a crescut brusc în aprilie față de aceeași lună a anului trecut și a fost, de asemenea, semnificativ mai mare decât numărul confirmat oficial ca fiind cauzat de noul coronavirus, arată datele oficiale, citate de Reuters, scrie Mediafax.

Raportul vine ca o confirmare a faptului că numărul oficial de decese cauzate de COVID-19 este mult sub răspândirea reală virusului în capitala Rusiei.

Multe țări analizează statisticile privind „mortalitate din toate cauzele” ca un ghid pentru înțelegerea impactului complet al virusului, deoarece unele decese cauzate de COVID-19 ar putea să nu fie înregistrate, în timp ce numărul deceselor cauzate de alte boli poate crește, într-o perioadă în care sistemele de asistență medicală sunt sub presiune.

Datele publicate duminică arată că Moscova a înregistrat în aprilie, prima lună când orașul a consemnat un număr mare de decese cauzate de COVID-19, 11.846 de morți în total, cu 18% mai multe decese decât s-au înregistrat în aprilie 2019.

Numărul oficial al deceselor cauzate de coronavirus este 658, în aprilie.

Numărul este, de asemenea, mai mare cu 20% comparativ cu media aceleiași luni din ultimii 10 ani, conform datelor publicate de guvernul de la Moscova, care se bazează pe numărul de certificate de deces emise în fiecare lună.

Alte țări acordă, de asemenea, o atenție sporită numărului de „decese în exces” ca ghid pentru măsurarea impactului complet al pandemiei, deoarece multe decese cauzate de coronavirus nu sunt niciodată identificate ca atare din cauza testării insuficiente.

Un raport publicat luni de biroul de statistică din Italia a arătat că decesele la nivel național au crescut cu 39% de la prima pierdere cauzată de COVID-19, comparativ cu o medie a aceleiași perioade din ultimii cinci ani.

Peste jumătate din aceste „decese în exces” au fost înregistrate ca fiind cauzate de COVID-19. Restul de 46% au fost cel mai probabil decese cauzate de virus în rândul pacienților care nu au fost testați sau care ar putea fi atribuite situației din sistemului de sănătate, a spus biroul.

Până duminică, Rusia consemna 1.915 decese cauzate de noul coronavirus.

Cazurile de infecție au crescut cu 11.012 în ultimele 24 de ore, iar la nivel național numărul este 209.688. Cazurile de coronavirus din Rusia le-au depășit pe cele din Franța sau Germania, în această săptămână, devenind a cincea cea mai afectată țară din lume.

Rusia a înregistrat primul său deces din cauza coronavirusului pe 26 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here