Numărul vaccinărilor, în creştere în judeţele Buzău şi Galaţi. Autorităţile anunţă deschiderea de noi fluxuri

Numărul persoanelor care merg la centrele de vaccinare din judeţele Buzău şi Galaţi pentru a se vaccina cu prima doză de ser anti-COVID este în creştere, în ambele judeţe înregistrându-se adevărate recorduri de vaccinări. În Galaţi, pentru a face faţă numărului ridicat de solicitări, autorităţile anunţă deschiderea unor fluxuri noi. În Buzău, autorităţile au în plan deschiderea unui nou flux de vaccinare la centrul drive thru, care are cea mai mare adresabilitate în acest judeţ.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat cu prima doză 1.455 de buzoieni. Creşterea este evidentă, în condiţiile în care în vară, într-o zi, abia dacă erau câteva zeci de buzoieni care mergeau să se vaccineze. De asemenea, 96 de buzoieni au primit doza a doua, iar alte câteva zeci de buzoieni s-au vaccinat cu doza a treia, relatează News.ro.

Acestea sunt cifre record pentru Buzău la capitolul vaccinare anti-COVID.

În Galaţi, în ultimele 24 de ore au mers la vaccinare 3.316 persoane, iar joi au fost raportate 3.409 de persoane vaccinate, dintre care 1.634 cu prima doză. Pe parcursul întregii zile de joi, la centrele de vaccinare din Galaţi au fost cozi imense. Zeci de persoane, aşezate chiar şi pe câte două rânduri, aşteptau să ajungă în faţa echipajelor medicale pentru a li se administra serul anti-COVID.

Pentru a face faţă avalanşei de solicitări, autorităţile din Galaţi au decis suplimentarea fluxurilor de vaccinare, dar şi deschiderea unor centre noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here