Numirea șefei Secției Speciale a eșuat a șasea oară. Lia Savonea vrea excluderi!

Pentru a șasea oară, încercarea de numire a Adinei Florea în fruntea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost soldată cu un eșec. Ca și celelalte dăți, nu a fost cvorum. Lia Savonea, șefa CSM, s-a enervat și a propus ca legea de funcționare a instituției să fie modificată rapid, astfel încât cei care boicotează ședințele să-și piardă calitatea de membru.

„Lucrările plenului se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri. Suntem 13 membri prezenţi. Am citit în presă că mai mulţi procurori au fost convocaţi astăzi la sediul Parchetului General. Mie mi se pare că avem o perpetuare a unui blocaj în funcţionarea activităţii plenului CSM”, a spus Lia Savonea.

Șefa CSM a acuzat să eșecul de astăzi s-a datorat unei acțiuni coordonate a ministrului Justiției, Ana Birchall, și a procurorului general interimar Bogdan Licu.

„Am văzut semnalele ministrului Justiției. Nu pot să nu observ această stranie coincidență. Ministrul Justiție pleacă și procurorul general suprapune această activitate cu procurorii Cristian Ban, Tatiana Toader și procurorul Deac. Suntem în fața unei acțiuni de coordonare.” a mai transmis Lia Savonea.

Şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amânată, marţi, cu o oră, pentru ca preşedintele CSM, Lia Savonea, să ia legătura cu Bogdan Licu ca să vadă dacă cei trei procurori care lipsesc şi care sunt în şedinţă cu procurorul general pot participa marţi la plen, a scris Mediafax. Judecătorul Gabriela Baltag a propus ca ședința CSM facă la ediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde sunt cei trei absenți.

Adina Florea a promovat concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ în luna iunie, însă ea nu a fost numită efectiv, deoarece şedinţele convocate de Lia Savonea pe această temă au fost amânate din lipsă de cvorum, după ce majoritatea procurorilor din CSM şi câţiva judecători au refuzat să se prezinte.

UPDATE: Ședința CSM a fost amânată pentru marți, ora 16:30, ca să se poată prezenta și cei trei absenți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here