O asistentă medicală care nu credea în existența COVID-19, sursa unui focar de coronavirus într-un spital din Timișoara

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Un focar de COVID-19 a apărut la Spitalul CFR din Timișoara din cauza unei asistente care nu a crezut în existența noului coronavirus și a ignorat regulile stabilite pentru prevenirea răspândirii bolii.

Șase persoane, respectiv, patru pacienți și două asistente, au fost infectate cu coronavirus la spital. Însă, întrucât ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică este încă în desfășurare, numărul infectărilor ar putea fi mai mare până la finalizarea acesteia.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă în acest caz.

Referindu-se la această situație, medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a calificat drept ”regretabilă” atitudinea asistentei care a infectat mai multe persoane.

„Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, a spus dr.Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here