O bunicuță de 86 de ani traversează Mureșul pe tiroliană

Imaginile cu o bunicuță de 86 de ani care trece Mureşul atârnată de un dispozitiv rudimentar cu scripeţi au devenit virale pe internet. Femeia locuieşte pe o mică insulă, lângă Târgu Mureş, unde Nicolae Ceauşescu avea o vilă de protocol. Pentru că drumul până în oraş este prea lung şi obositor, preferă să traverseze Mureșul în acest mod.

La 86 de ani, bunica Alina se poate lăuda cu un curaj incredibil. Fără să stea pe gânduri, se caţără pe dispozitivul cu scripeţi şi trece Mureşul.

Bătrâna stă pe un petec de insulă lângă Târgu Mureş. Cum traseul clasic, pe şosea, până dincolo de râu i-ar lua cel puţin o oră, a ales varianta rapidă: foloseşte instalaţia montată peste apă şi în două minute este deja pe malul celălalt al Mureşului. Nu îi e teamă în niciun moment că dispozitivul ar putea ceda.

”N-avem pe unde să ieşim pe afară, doar dacă trecem pe sârmă. Este un scaun, ne urcăm pe el şi tragem”, spune femeia.

Localnicii îi ştiu povestea. În zilele în care apa e prea mare, un bac o ajută să treacă apa.

Insula ”lui Ceaușescu”

De-o viaţă locuieşte pe insula căreia localnicii îi spun simplu – ”a lui Ceauşescu”. Pe vremuri, acolo era o cabană ferită de ochii curioşi ai trecătorilor, reşedinţă de protocol a fostului dictator. Domeniul a fost preluat de un investitor, iar femeia îngrijeşte acum localul ridicat. Se consideră acasă, departe de lumea agitată. Iese în lume doar când vine pensia şi trebuie să-şi cumpere alimente.

”La fabrica de conserva am lucrat 27 de ani. Și de acolo am venit cu transfer aici pe vremea tovarăşilor. Stau aici, mătur, adun frunze, greblez, toată ziua mişc”, spune bunica Alina.

Pe insula din mijlocul apelor, o cămăruţă îi e casă. Un radio îi ţine de urât şi o ţine la curent cu tot ce mişcă în ţară. ”Ce să fac? N-are cine, sunt singură. Mai am nepoţi, de la fraţi. Pe altcineva nu am pe nimeni”, mărturisește femeia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here