O capitală europeană limitează viteza maximă pentru mașini și motociclete la 30 km/h. Revolta automobiliștilor

Din 30 august, limita de viteză pentru mașini și motociclete vă scădea de la 50 la 30 km/h în aproape toată capitala, cu excepția șoselelor de centură și a câtorva bulevarde: Champs Elysees, Grande-Armee și Foch, precum și pe o altă stradă cu patru benzi, potrivit realitatea.net. Măsura îi nemulțumește pe automobiliștii care vor riposta în instanță, scrie Le Figaro.

Autoritățile sunt hotărâte să promoveze mobilitatea durabilă și le-au recomandat locuitorilor să folosească bicicleta pentru a se deplasa.

Parisul va deveni „orașul cu 30 de km pe oră”, a anunțat primarul Anne Hidalgo.
Scopul măsurii este reducerea zgomotului, adaptarea orașului la schimbările climatice și încurajarea noii mobilități, au explicat autoritățile.

În plus, edilul le-a impus operatorilor autorizați din Paris să ia masuri și să reducă, până în septembrie, viteza maximă a scuterelor electrice de la 20 la 10 km/h în zonele pietonale din centru. În caz contrar, aceștia risca să rămână fară licențe.

Revolta automobiliștilor

„Cu această măsură, primarul Parisului îl atacă din nou pe automobiliști. Destul! De îndată ce va fi publicat decretul municipal, îl vom ataca în instanță ”, avertizează François Vallin, președintele ”Rouler libre”, o asociație care a fost creată în 2016 pentru a lupta împotriva politicilor primăriței Anne Hidalgo . La fel ca el, mulți oameni sunt acum împotriva limitei de viteză de 30 km/h care – în afară de câteva bulevarde precum Champs-Élysées sau Avenue Foch – vor fi generalizate în capitală la sfârșitul lunii august.

În prima linie, împotriva acestei măsuri, sunt șoferii, pe care primarul socialist, printr-o politică complet asumată, vrea să-i alunge din stradă. Pentru acești utilizatori, paharul s-a umplut. Măsura este greu de acceptat, după ce altele au căzut asupra lor: a existat închiderea circulației de pe malurile Senei, anunțul de înjumătățire a locurilor de parcare la suprafață, crearea de piste pentru biciclete, precum și lărgirea trotuarelor care reduc drastic spațiul auto.

„Hidalgo spune că este o măsură menită să reducă gravitatea accidentelor. Ce tupeu! Ce face ea împotriva scuterelor care circulă pe trotuare și lovesc pietonii? Împotriva bicicletelor care trec pe roșu și provoacă coliziuni? , întreabă Bertrand, director de vânzări parizian, enervat de această permanentă hărțuire.

Cei 30 km/h generalizați vor da, de asemenea, o lovitură grea meșterilor parizieni.

„Dacă există o scurgere de apă la vecinul său de la etaj, Hidalgo va lua o umbrelă pentru că nu ne vom putea mișca suficient de repede!” Asta este o prostie! ”, spune Thierry Véron, președintele Federației asociațiilor de comercianți și meseriași din Paris (Facap). Pentru Benjamin Attia, instalator-încălzire în al 20 – lea  arondisment, acest anunț va complica viața echipelor sale. ” Chiar dacă viteza medie la Paris este de 15 km/h, există încă momente în care conducem cu 50 km/h!”, susține el. Și dacă în 60% din Capitală viteza este limitată la 30 km/h, rămâne în continuare 40% unde vă puteți deplasa mai repede…„Nu mai este interesant să lucrezi la Paris. Va deveni din ce în ce mai mult un iad ”, continuă același meșter.

David Belliard, ecologist, asigură dimpotrivă că această măsură va face posibilă fluidizarea traficului și reducerea poluării fonice.

Pentru taxiuri însă, este un duș rece. „Când conducem cu mai puțin de 30 km/h, aplicăm, conform legilor, rata orară și nu rata kilometrică, ceea ce va duce la o pierdere financiară de 40% pentru fiecare cursă”, avertizează Jean Barreira, reprezentant al unei asociații de taximetriști din Paris. El le va cere miniștrilor în cauză să modifice reglementările tarifare în vigoare.

De asemenea, președintele Confederației Comercianților francezi, Francis Palombi este îngrijorat de repercusiunile acestei politici asupra activității economice a orașului. Pentru că descurajarea șoferilor de a mai intra în oraș înseamnă scăderea clientelei. Pentru Palombi, Anne Hidalgo nu ucide doar mașina: „De asemenea, ucide comerțul!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here