O echipă de programatori români a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologii de recunoaştere a vocii şi inteligenţă artificială

Sursa: Facebook

O echipă de programatori români a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologii de recunoaştere a vocii şi inteligenţă artificială (AI) care permite automatizarea părţi din scrierea de cod pe bază de comenzi vocale, informează Agerpres.ro.

Inovaţia a câştigat primul loc în cadrul ediţiei a doua a The Bucharest Hackathon 2024, eveniment la care au participat peste 200 de programatori, unde premiile totale au depăşit 50.000 de dolari.

Cele mai bune trei echipe au câştigat premii în valoare de peste 30.000 de dolari, iar alte 25 de echipe care au primit premii speciale din partea partenerilor.

Astfel, premiul de mare, în valoare de 5.000 de dolari, a fost câştigat de Fork_Exec. Programatorii din această echipă a dezvoltat o soluţie software care specialiştilor să genereze cod pe bază de comenzi vocale.

De asemenea, locul secund, în cuantum 3.000 de dolari, a ajuns la echipa Salty, cu o aplicaţie pentru elevii de liceu, prin intermediul căreia să poată primi îndrumări pe probleme complexe de matematică. Aplicaţia preia scrisul de mână al utilizatorului şi, îmbinând tehnologii OpenAI şi AWS Cloud, oferă răspunsul la problemă aproape instantaneu.

Al treilea premiu, de 2.000 de dolari, a fost obţinut de programatorii din echipa Awesome Hackers, care au creat o platformă de colectare a datelor neuronale, menită să ajute la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive şi a concentrării.

De asemenea, două dintre echipele participante urmează să primească suport din partea MultiversX, astfel încât ideile lor să poată ajunge la stadiul de start-up (Awesome Hackers şi Mental Regression). Printre câştigătorii premiilor speciale se află şi echipa Wildcard, ce au primit din partea Google un Nest Hub 2nd Generation.

Juriul a fost format din experţi ai zonei tech, antreprenori din IT şi executivi de top din partea companiilor: Genezio, Bware Labs, MultiversX, Google, Stripe, PiSquared, XOXNO şi Amazon Web Services. Pentru această ediţie, partenerilor principali Genezio şi Bware Labs, companiile co-fondatoare ale proiectului The Bucharest Hackathon, li s-a alăturat compania românească de blockchain MultiversX.

Printre partenerii celei de-a doua ediţii The Bucharest Hackathon se află: companiile Stripe, PiSquared, XOXNO, Google, Amazon Web Services, Astrarizon şi xExchange. Evenimentul a fost sponsorizat de Orange România, AQUA Carpatica, Blue România, Domeniile Avereşti, Komoder România, Nespresso Professional şi Good Routine by SECOM, având ca parteneri media şi comunicare Republica, Innovation Labs, ETH Bucharest, Caracteristic PR, KCD România şi Liga Studenţilor Electronişti.

The Bucharest Hackathon este o competiţie de 24 de ore dedicată programatorilor şi pasionaţilor de tehnologii moderne, precum AI, Dev Tools, blockchain şi altele.

Cum te ajută gadgeturile moderne să ai un stil de viață mai sănătos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here