Cum te ajută gadgeturile moderne să ai un stil de viață mai sănătos

Cum-te-ajuta-gadgeturile-moderne-sa-ai-un-stil-de-viata-mai-sanatos.jpg. Foto Pexels
Cum-te-ajuta-gadgeturile-moderne-sa-ai-un-stil-de-viata-mai-sanatos.jpg. Foto Pexels

Oamenii moderni sunt tot mai preocupați de starea lor de sănătate și caută în fiecare zi mijloace prin care să o mențină sau să o îmbunătățească, pentru a se putea bucura cât mai mult timp de o viață bună. Traversăm o perioadă complicată din cauza conflictelor existente în momentul de față pe glob, dar, în același timp, avem acces la tot felul de oportunități care ne pot face viața foarte interesantă. Spre exemplu, putem să călătorim oriunde în lume îndeplinind formalități minime. Ne trebuie doar timp și bani ca să ajungem să vedem ceea ce visăm și să ne îmbogățim cu experiențe interesante. Timpul îl câștigăm având grijă de sănătatea noastră zi de zi, prin toate mijloacele posibile.

Gadgeturile s-au dovedit a fi extrem de utile în viața noastră, iar în anii recenți au apărut tot mai multe dispozitive care ne ajută să avem un stil de viață mai sănătos, să ne ținem sub control alimentația, somnul, nivelul de activitate fizică, kilogramele și așa mai departe. De asemenea, există și gadgeturi care ne ajută să scăpăm de vicii nesănătoase, cum ar fi fumatul – un obicei care îi domină puternic pe mulți dintre noi. Știm că este extrem de nociv, dar, în același timp, creează dependență și este un liant social puternic. Tehnologia modernă ne ajută să depășim și această problemă, iar de curând au apărut țigările electronice cu filtru – o alternativă la fumatul clasic, care elimină 95% dintre substanțele chimice toxice, dar care ne permite să ne menținem gestul cu care ne-am obișnuit. Despre acest dispozitiv găsești răspunsuri de care ai nevoie în blogul Yoop.

Iată cum te ajută gadgeturile moderne să ai un stil de viață mai sănătos:

Poți să-ți ții sub control alimentația și greutatea

Există o varietate întreagă de dispozitive și aplicații care ne ajută să avem o alimentație echilibrată, care ne spun ce tipuri de alimente să consumăm zilnic, care ne numără caloriile și care ne amintesc că trebuie să bem apă – hidratarea fiind un aspect esențial pentru o stare de sănătate bună, dar care adesea este ignorată. De asemenea, există gadgeturi, cum ar fi cântarul smart, care, potrivit Forbes, ne țin evidența greutății, a procentului de grăsime din corp, ne măsoară masa musculară și osoasă, dar și nivelul de hidratare. Astfel, cu un singur dispozitiv ne ținem sub control o serie de parametri esențiali pentru sănătate.

 Nivelul de activitate fizică și calitatea somnului

Mișcarea și odihna sunt vitale și ne ajută să ne menținem într-o stare fizică bună și să prevenim o serie de afecțiuni cu potențial fatal. Le putem avea sub control cu un smartwatch, care ne spune în timp real care este nivelul de activitate fizică depus într-o zi, câte ore am dormit și ne măsoară calitatea somnului. De asemenea, acest dispozitiv monitorizează tensiunea arterială, pulsul sau saturația de oxigen.

Calitatea aerului

Poluarea este unul dintre cei mai redutabili dușmani ai sănătății și, din fericire, putem să-i limităm efectele în spațiile interioare, utilizând purificatoarele de aer. De asemenea, alte gadgeturi – umidificatoare/ dezumidificatoare – ne ajută să avem nivelul de umiditate optim în casele noastre sau în spațiile în care ne desfășurăm activitatea.

Foto: Pexels

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care în şcoli se vor derula programe de educaţie pentru sănătate, cu acordul părinţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here