O educatoare din Fetești s-a filmat lovind un copil și a trimis clipul, din greșeală, părinților

O educatoare de la o grădiniță din Fetești s-a filmat în timp ce lovea un copil care a refuzat să taie fructe pe o farfurie. Imediat după ce a fost lovit, copilul a început să plângă, iar educatoarea a oprit filmarea, însă, din greșeală, le-a trimis imaginile părinţilor, pe grupul comun de comunicare cu aceștia.

În imaginile filmate chiar de educatoare se vede cum aceasta se enervează și îl lovește pe băiețel. Cei mici sunt puși să taie fructe folosind cuțite de unică folosință, iar unul dintre ei întârzie să execute sarcina. Femeia îl lovește, copilul începe să plângă, iar pe înregistrare se pot observa și ceilalți copii speriați.

Incidentul a ajuns în atenția conducerii unității de învățământ, dar și a Inspectoratului Școlar Ialomița și ambele au dispus primele măsuri disciplinare: educatoarea a fost dată afară din învățământ.

Steluța Iuliana Mitrea, inspector general ISJ Ialomița, a declarat la Digi24 că educatoarea a fost eliberată din funcție și nu i s-a mai permis accesul în grădiniță.

Este măsura pe care trebuia să o luăm urgent, începând de astăzi doamna nu a mai avut acces în grădiniță. În cursul serii trecute am primit filmarea respectivă, inclusiv comentariile părinților. Este revoltător ce s-a întâmplat, nu trebuie să fii specialist că să-ți dai seama că micuții erau terorizați de educatoarea de la grădiniță arondată școlii ”Aurel Vlaicu” Fetești. Imediat după ce am vizionat filmul, am stabilit cu conducerea școlii să fie convocat consiliul de administrație. La 7 50 am fost prezente eu și o colegă din inspectorat la școală. Doamna educatoare a negat, a spus că nu se vede pe filmare că dumneaei a lovit băiețelul”, a declarat inspectorul general al ISJ Ialomița.

I-am dat trei variante, demisia, solicitarea de a ieși la pensie sau cercetarea disciplinară. Doar că cercetarea disciplinară este de lungă durata, se convoacă o comisie, se face cercetarea propriu zisă, că mai apoi comisia respectivă să întocmească un raport pe baza căruia Consiliul de Administrație stabilește sancțiunea. În tot acest timp, doamna educatoare ar fi fost prezența la grupa de copii, lucru pe care noi nu l-am mai vrut. Am solicitat doamnei să nu mai între în grădiniță, ședința am ținut-o în altă clădire”, a mai spus aceasta. 

Întrebată de starea copiilor, inspectorul școlar a explicat că a mers la clasă și elevii păreau fericiți în lipsa educatoarei. 

Copiii erau bine în absența doamnei educatoare. În afară de purtarea abuzivă a doamnei educatoare Olga Vasile, această a încălcat regulile privind filmarea și distribuirea în spațiul public a activităților copiilor, fără acordul părinților. Părinții mi-au confirmat că nu și-au dat acordul pentru filmarea orelor”, a mai declarat Steluța Mitrea.

Inspectoarea a mai spus că părinții copilului lovit au făcut plângere la Poliția municipală Fetești. ”I-am sfătuit să nu retragă plângerea, în ciuda faptului că educatoarea a fost dată afară din învățământ. Ea va suportă consecințele faptelor sale. Asistența psihologică va fi asigurată, băiețelul a refuzat să vină astăzi la grădiniță, au venit doar părinții. Ceilalți copii se comportau normal în absența doamnei educatoare. Am întrebat un băiețel dacă vrea altă educatoare și mi-a spus că da, dorește o doamna tânăra și drăguță și care să nu-l bată pe Ștefan”, a completat inspectorul școlar. 

Potrivit conducerii școlii la care este arondată grădiniță, educatoarea Olga Vasile ar mai fi avut o sesizare de acest fel, pe care directorul ar fi mediat-o. Incidentul de atunci nu a ajuns la Inspectoratul Școlar.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here