O grădină zoologică a început vaccinarea anti-Covid a animalelor

Sursa: www.oaklandzoo.org

Grădina Zoologică din Oakland a anunţat că a început imunizarea împotriva coronavirusului a mai multor animale folosind un vaccin experimental donat de compania Zoetis, transmite News.ro.

Zoetis a donat peste 11.000 de doze care să fie folosite pentru peste 100 de specii de animale aflate în aproximativ 70 de grădini zoologice din 27 de state americane.

Vaccinul a fost autorizat de Departamentul pentru Agricultură al SUA pentru folosire experimentală. Distribuirea vaccinurilor către grădinile zoologice vine după răspunsul Zoetis din ianuarie, în urma unei solicitări a Grădinii Zoologice din San Diego, după ce au apărut cazuri de covid-19 la gorile aflate în Parcul Safari San Diego, notează oaklandzoo.org.

Grădina Zoologică din Oakland a primit prima tranşă de vaccinuri la 29 iunie şi a început vaccinarea tigrilor, urşilor bruni, urşilor Grizzly, a pumelor şi dihorilor. Apoi, se vor vaccina primatele, dar şi liliecii şi porcii.

“Până acum am folosit barierele publice şi anumite habitate pentru a asigura distanţarea socială, iar angajaţii au purtat echipamente cu protecţie îmbunătăţită. Suntem fericiţi şi uşuraţi că acum ne putem proteja mai bine animalele cu acest vaccin şi îi suntem recunoscători Zoetis nu doar pentru că l-a creat, ci şi pentru că ni l-a donat”, a declarat Alex Herman, oficial al Grădinii Zoologice din Oakland.

Mărturia bărbatului care şi-a salvat tatăl atacat de urs: „L-am auzit urlând cu disperare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here