O membră a Partidului Comunist din Marea Britanie, numită într-o funcție importantă din OMS

Susan Michie, membră de zeci de ani a Partidului Comunist din Marea Britanie, a fost numită președinte al unuia dintre grupurile consultative ale Organizației Mondiale a Sănătății, notează ziare.com.

Profesoara Susan Michie, directoare a Centrului pentru Schimbarea Comportamentului de la University College London, va prezida Grupul Consultativ Tehnic (TAG) al OMS pentru Perspectivă Comportamentală și Științe pentru Sănătate.

Michie este membră a Partidului Comunist din Marea Britanie de mai bine de 40 de ani.

Ea a stârnit rumoare anul trecut, după ce a pledat pentru restricții stricte de Covid-19 în Marea Britanie și „suprimarea maximă” a virusului în întreaga lume, inclusiv spunând că măștile de față și măsurile de distanțare socială ar trebui să continue „pentru totdeauna”.

În timpul pandemiei, ea făcea în mod regulat recomandări cu privire la restricțiile legate de coronavirus, datorită poziției sale de membru al unui subgrup al organismului consultativ SAGE al Guvernului britanic, potrivit The Telegraph.

Ea a declarat pentru Channel 5 în iunie 2021: „Comportament de distanțare socială… Purtând măști de protecție… Va trebui să continuăm acest lucru pe termen lung și asta va fi bine nu numai pentru Covid, ci și pentru a reduce alte boli”.

Întreruptă de o întrebare ulterioară despre cât timp consideră că măsurile ar trebui să continue, profesorul de psihologie a sănătății a spus: „Cred pentru totdeauna, într-o oarecare măsură”.

Atât SAGE, cât și Independent SAGE s-au confruntat cu critici pentru dependența excesivă de modele, care s-au dovedit în mod repetat a fi greșite, atunci când au recomandat guvernului restricțiile Covid.

Grupul consultativ al OMS pentru Perspectivă comportamentală și științe pentru sănătate este format din „experți renumiți” care reprezintă o „gamă largă de discipline”, inclusiv economia, antropologia și psihologia, potrivit site-ului web al organizației.

„Grupul oferă consiliere de specialitate pentru dezvoltarea unei foi de parcurs pentru ca OMS să definească un mecanism care să includă sistematic dovezi comportamentale în activitatea sa și în politicile naționale de sănătate și planificarea programelor”, adaugă descrierea online.

Experții vor face recomandări organizației la nivel regional și internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here