Dezbaterea dintre Mike Pence şi Kamala Harris, candidați la postul de vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii, a stârnit amuzamentul internauților din toată lumea, după ce o muscă s-a așezat insistent pe capul candidatului republican.

Dezbaterea dintre politicianul republican Mike Pence şi candidata democrată Kamala Harris a avut loc miercuri, la Universitatea din Utah şi a fost moderată de ziarista publicației USA Today, Susan Page. Printre principalele teme de discuție dintre Mike Pence şi Kamala Harris s-a regăsit pandemia de Covid-19, dar şi teme de politică externă, precum lupta soldaților americani în Afganistan și așa numitul război comercial cu China.

Dialogul purtat de Pence şi Harris a fost trecut pe plan secund de imaginile devenite virale, care-l înfățișează pe republicanul Mike Pence cu musca în părul cărunt. De aici și până la publicarea a numeroase meme-uri și glume în mediul online n-a fost decât un pas. Astfel, potrivit BBC, musca lui Mike Pence a devenit mai celebră decât însuși candidatul la funcția de vicepreședinte al SUA.

Vice President Mike Pence listens to Democratic vice presidential candidate Sen. Kamala Harris, D-Calif., during the vice presidential debate Wednesday, Oct. 7, 2020, at Kingsbury Hall on the campus of the University of Utah in Salt Lake City. (AP Photo/Patrick Semansky)

Printre primii care au gustat glumele cu musca așezată pe capul lui Pence a fost Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump pentru președinția Statelor Unite. Biden a publicat pe contul său de Twitter o fotografie în care acesta apare cu o paletă de muște. „Contribuie cu $5 pentru a ajuta această campanie să-şi ia zborul”, a fost mesajul democratului. Imaginea cu pricina a fost motiv numai bun pentru a-l ironiza pe Mike Pence în spațiul public. „Îndepărtează muştele şi minciunile!”, a mai scris Joe Biden.

Și utilizatorii de Twitter s-au amuzat pe seama muştei care a stat mai bine de două minute pe părul posibilului vicepreşedinte al SUA, confirmând astfel faptul că insecta i-a adus pe cei doi, pe Mike Pence şi Kamala Harris, într-un con de umbră, chiar la propria dezbatere.
„Şi câştigătoarea dezbaterii este … MUSCA”, a fost unul dintre mesaje.

O altă poză a devenit virală pe net. În imagine se vede o faţă umană şi mesajul: ”CNN face un interviu cu musca în direct. Chris Cuomo (unul din prezentatorii postului TV – n.r.) întreabă: ”De ce aţi aterizat pe capul vicepreşedintelui Pence?”. Răspunsul insectei: ”Pentru că pare un om bun”.

În contextul recentei infectări a lui Donald Trump cu Covid-19, dezbaterea dintre Pence şi Harris s-a ținut în condiții de maximă siguranță. Au stat la o distanță de aproape patru metri, iar între ei și moderatoare au fost instalate panouri de plexiglas.

Un alt viral pe Twitter face o paralelă între musca lui Pence și insecta apărută în timpul dezbaterii electorale prezidențiale de acum patru ani, care a aterizat pe capul cadidatei Hillary Clinton. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here