Pâini de… 251 de euro bucata la Pitești. Cum s-a ajuns aici

Cornel Ionică, primarul din Pitești

UPDATE: Compania care comercializează franzelele feliate a răspuns solicitării E-Juridic.ro și ne-a oferit un punct de vedere care lămurește situația.

„Pretul real cu care societatea noastră comercializează pâinea alba faliata de 400 de grame este de 1,193 lei+T.V.A., așa cum reiese și din catalogul nostru de produse încărcat în S.E.A.P./S.I.C.A.P”, transmite Standard Mondopan Group.

Compania arată că prețurile identificate în SEAP „reprezintă rezultatul unor erori de tastare ale operatorilor, care, cu ocazia introducerii datelor în platforma electronică S.E.A.P./S.I.C.A.P., au tastat punct în loc de virgulă”.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Situație cu iz de tun financiar în Pitești, unde Primăria (PSD) a cumpărat, prin intermediul unei grădinițe publice, pâine la un preț șocant – 1.193 lei (251 euro) bucata, dezvăluie Ziariștii.ro, care adaugă că această operațiune a fost repetată de cel puțin 5 ori.

Toate operațiunile s-au derulat prin SEAP (sistemul electronic de achiziții publice), prin achiziție directă (fără licitație). 

Grădinița cu program prelungit „Luminișul Pădurii” din Pitești a achiziționat, de fiecare dată, același produs („pâine albă feliată 400 grame”) de la același furnizor (SC Standard Mondopan Grup SRL).

Scandalul a izbucnit după tranzacția din 13 ianuarie 2020, pentru un lot de 110 pâini achiziționate cu 1.193 de lei bucata. În total: 131.230 de lei (27.456 de euro).

Imagine: Ziariștii.ro

În acest caz, oferta a fost publicată pe 10 ianuarie și acceptată trei zile mai târziu (marcat cu verde, în colțul din stânga sus).

Imagine: Ziariștii.ro

Pe 19 februarie, în urma scandalului public, actorii „afacerii” au fost nevoiți să intervină în SEAP, astfel încât tranzacția a fost refuzată (marcat cu roșu, în colțul din stânga sus).

O pâine atât de scumpă a fost contractată de la o brutărie locală cu conexiuni de partid (PSD, evident, într-un județ roșu): Standard Mondopan Grup din Pitești, controlată de Elena Apostol și Mariea Neagoe.

Citiți aici materialul integral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here