Un „cuțit enorm”. Jurnalist bulgar de investigații, bătut cu bestialitate la Sofia

Foto: Facebook/ Slavi Angelov

Redactorul-şef al săptămânalului bulgar „168 chassa”, Slavi Anghelov, cunoscut pentru articolele sale de investigaţie despre criminalitatea organizată, a fost grav rănit după ce a fost bătut de persoane necunoscute marţi seara în capitala Sofia, a anunţat miercuri MGB, grupul din care face parte publicaţia la care lucrează jurnalistul, informează Agerpres, care citează EFE.

Starea de sănătate a lui Anghelov este stabilă, după ce acesta a fost supus unei intervenţii neurochirurgicale într-un spital din capitala bulgară, a explicat Venelina Goceva, directoarea MGB (Media Group Bulgaria) pentru postul de televiziune bTV.

Atacul, calificat drept brutal de către Goceva, s-a produs marţi în jurul orei locale 21:00, după ce Anghelov şi-a parcat maşina în faţa locuinţei, situată pe un bulevard central din Sofia.

„La intrarea în clădirea unde se află apartamentul său, (Anghelov) a văzut un bărbat cu mască, lucru care nu i s-a părut ciudat, dat fiind că în ultima vreme măştile sunt folosite frecvent împotriva COVID-19”, a adăugat ea.

La scurt timp, a apărut un al doilea individ, tot cu mască, ambii atacându-l cu bare de fier, în timp ce o a treia persoană a filmat agresiunea cu un telefon mobil, a povestit însuşi Anghelov, care şi-a pierdut conştienţa şi şi-a revenit în simţiri în timp ce se afla deja într-o ambulanţă în drum spre spital.

Potrivit Venelinei Goceva, Anghelov a suferit răni grave la cap şi la picioare, fiind tăiat cu „un cuţit enorm”.

Atacatorii, care au fugit, nu i-au furat nici laptopul, nici portofelul lui Anghelov, concluzia fiind că nu a fost vorba despre un jaf.

Directorul Poliţiei din Sofia, Gheorghi Hadziev, a anunţat că a fost deschisă o anchetă.

„Este evident că bătaia are legătură cu munca de jurnalist”, a subliniat Goceva.

Este tot mai riscant pentru ziarişti să-şi exercite profesia în Bulgaria, situaţie care se reflectă în clasificarea mondială privind libertatea presei realizată de organizaţia ‘Reporteri fără Frontiere’. Bulgaria ocupa în 2019 locul 111 în lume, în condiţiile în care în 2006 se clasa pe poziţia 35. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here