O refugiată din Mariupol a ajuns la UPU de la Spitalul ”Sf Spiridon” cu o rană suprainfectată

Foto: INQUAM/Octav Ganea

O femeie în vârstă de 45 de ani, din Ucraina, a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) ‘Sf. Spiridon ‘din Iaşi cu o rană infectată produsă cel mai probabil de o schijă, a declarat dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul unităţii, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, femeia a fost rănită în urmă cu două săptămâni în Mariupol, Ucraina, fără a avea însă retenţie de corp străin. De câteva zile, ea a locuit într-un centru de refugiaţi din Iaşi. Pentru că nu a fost tratată corespunzător, rana s-a suprainfectat.

„Pacienta care se afla într-un centru de refugiaţi din Iaşi a apelat 112 pentru că avea o contuzie produsă de o schijă. Ea nu poate explica prea bine mecanismul. Are o plagă suprainfectată la nivelul gambei. S-au făcut investigaţii, toaletarea plăgii şi consult chirurgical. În timpul investigaţiilor nu s-a descoperit niciun corp străin de tip schijă sau glonţ la nivelul acelei plăgi. Pacienta a plecat acasă cu recomandări de a reveni în ambulator şi de a urma un tratament”, a declarat dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU de la Spitalul ‘Sf Spiridon’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here