Obiectivele Alianței USR PLUS și structurile comune de coordonare

Foto: Inquam Photos / George Calin

„USR și PLUS continuă împreună, iar Alianța USR PLUS, întărită după cele două rânduri de alegeri în care a participat – alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale -, își menține obiectivul de a câștiga alegerile locale și alegerile parlamentare, la termen sau anticipate”, se arată într-un comunicat al alianței.

Potrivit aceleiași surse, „în acest sens, Birourile Naționale ale USR PLUS, reunite în ședință comună, au luat o serie de decizii, începând cu aceea a operaționalizării imediate a protocolului politic al Alianței USR PLUS”.

Comunicatul USR PLUS:

„În întâlnirea Birourilor Naționale am discutat despre operaționalizarea protocolului Alianței USR PLUS. Următoarea noastră prioritate este foarte clară: alegerile locale.

Vom solicita președintelui Klaus Iohannis și PNL ca alegerile în două tururi de scrutin să devină o realitate, trebuie să revenim la normalitate și în privința democrației de la nivel local. De asemenea, Alianța susține începerea discuțiilor despre organizarea alegerilor anticipate. Acest demers trebuie să aibă loc imediat după alegerile prezidențiale și adoptarea bugetului pentru anul viitor, întocmai cum am discutat cu premierul Ludovic Orban. Trebuie să începem reformele atât de necesare pentru România, iar acest lucru se poate face doar cu o susținere parlamentară majoritară”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

“Această Alianță s-a constituit pentru a participa la toate cele patru rânduri de alegeri. Avem în față, acum, cele care sunt foarte importante – alegerile locale și parlamentare și am ajuns la concluzia că drumul nostru este împreună, că trebuie să continuăm împreună și că trebuie să traducem acest “împreună” în fapte și într-un mod de funcționare concret. Aceste structuri vor fi activate pentru ca această apropiere a celor două partide care fac parte din Alianță să aibă loc și de facto, etapă cu etapă, și să începem să lucrăm cât mai mult împreună și să începem să avem cât mai multe poziții comune și, evident, primul obiectiv e să pregătim candidații comuni pentru alegerile locale, dar în același timp, în paralel, ne pregătim și pentru eventualele alegeri anticipate, noi sperăm ca ele să aibă loc în perioada imediat următoare, după alegerile prezidențiale”, a transmis Dacian Cioloș, președintele PLUS.

În zilele următoare vor fi activate toate structurile comune de coordonare prevăzute de protocolul politic al Alianței USR PLUS:

  • Comisia Națională de Coordonare a Alianței, formată din Birourile Naționale ale USR și PLUS
  • Comisia de Politici Publice, deja constituită, formată din 10 membri (Comisia a lucrat la programul candidatului USR PLUS la președinție, Dan Barna, și va creiona programul de guvernare al Alianței)
  • Comitetul Executiv, format din șase membri: coordonator, coordonator de campanie, purtător de cuvânt, responsabil financiar, responsabil juridic și responsabil cu politici publice
  • Comisia de integritate, alcătuită din 3 membri ai PLUS, 3 membri ai USR și 1 membru independent, responsabilă pentru sancționarea încălcării standardelor de integritate prevăzute prin protocolul de asociere.
  • Pe agenda ședinței comune a Birourilor Naționale ale USR și PLUS au mai figurat finalizarea raportului campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și analiza lui și crearea unui cadru comun de lucru pentru pregătirea alegerilor locale din mai 2020.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here