Occidentul va livra Ucrainei 321 de tancuri

Sursa: www.1zoom.me

Ţările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri, a declarat ambasadorul Ucrainei în Franţa, citat de CNN, potrivit News.ro.

„Încă de astăzi, numeroase ţări şi-au confirmat oficial acordul de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat vineri Vadim Omelcenko, într-un interviu acordat postului de televiziune francez BFM.

El nu a precizat care ţări vor furniza tancurile şi nici nu a furnizat o defalcare a modelelor.

Cifra lui Omelcenko vine după ce SUA s-au angajat săptămâna aceasta să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera unele dintre propriile sale Leopard 2 de fabricaţie germană în Ucraina.

Reluând afirmaţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a îndemnat Occidentul să furnizeze arme grele, Omelcenko a spus că Ucraina are nevoie de asistenţă „cât mai repede posibil”.

„Dacă ar aştepta până în luna august sau septembrie, ar fi prea târziu”, a spus el.

Datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine, a spus ambasadorul, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarelor consultări dintre Ucraina şi ţările occidentale.

Ce înseamnă tancurile germane și americane? Ne lămurește cazul HIMARS. Ce ar urma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here