Oficiali din Ministerul bulgar Apărării și Serviciile de Informații, acuzați de spionaj în favoarea Rusiei. Un scandal de proporții

Procurorii bulgari au anunțat vineri că au pus sub acuzare șase cetățeni bulgari, inclusiv înalți oficiali din Ministerul Apărării și din Serviciul de Informații Militare pentru spionaj în favoarea Rusiei, relatează Bloomberg.

Ivan Gheșev, procurorul general al Bulgariei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este primul caz în care o asemenea rețea de spionaj a fost descoperită în Bulgaria de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Cinci dintre suspecți au fost arestați în Sofia ca parte a unei operațiuni desfășurate la nivel național, unul dintre bărbați încercând să fugă, potrivit procurorilor.

Aceștia au declarat că foști oficiali din Serviciul de Informații Militare al Bulgariei au recrutat persoane cu acces la informații clasificate ale Bulgariei, NATO și Uniunii Europene.

Liderul grupului și-a folosit soția pentru a transmite informațiile unui oficial de la Ambasada Rusiei din Sofia, a afirmat Siyka Mileva, purtătoarea de cuvânt a procurorului general al Bulgariei.

„Putem concluziona că grupul infracțional a reprezentat o amenințare serioasă la adresa siguranței naționale prin colectarea și transmiterea unei țări străine de informații care constituie secrete de stat pentru Bulgaria, NATO și Uniunea Europeană”, a afirmat Mileva.

Procurorii au mai afirmat că grupul a operat o perioadă îndelungată și că investigația este în derulare.

Bulgaria a expulzat șase diplomați ruși acuzați de spionaj în favoarea Rusiei în ultimii doi ani.

1 COMENTARIU

  1. Si la noi nu sunt??..sunt ,dar nici dracul nu se ocupă de demascarea lor, ce-or face aia de la sri,dracu’ stie!..mai nou informatori rușilor stau la tv, în media scrisă și vorbită, în parlament, îi doar în plua de oficialii români..!!!
    Acum să trecem la cum sunt tratați conaționalii noștri în străinătate…știți cum l-au întâmpinat suporterii lui Dinamo Kiev pe neprețuitul, intangibilul, fenomenul ,unicul..mircea lucescu???…No Gipsy Please!!!..vrem nu vrem asta-i adevărul..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here