Olaf Scholz: Germania trebuie să devină forţa armată cea mai bine echipată din Europa

Sursa: Pixabay

După ani de analize ”eronate” potrivit cărora Germania ar fi înconjurată de ”prieteni”, cancelarul Olaf Scholz subliniază vineri că este necesar ca țara sa să devină ”forţa armată cea mai bine echipată din Europa”, şi pledează în favoarea unei ascensiuni a puterii ţărilor europene în cadrul NATO, relatează AFP, citată de News.ro.

”Ca naţiunea cu cea mai mare populaţie, cu cea mai mare putere economică şi situată în centrul continentului, armata noastră trebuie să devină pilonul apărării convenţionale a Europei, forţa armată cea mai bine echipată din Europa”, subliniază Scholz într-un discurs, în faţa conducerii Bundeswehr.

Invazia rusă a Ucrainei a constituit o cotitură în politica germană a apărării şi a antrenat înfiinţarea unui fond special, în valoare de 100 de miliarde de euro, în vederea modernizării echipamentului armatei şi unei înnoiri strategice.

”Un fost ministru german al Apărării credea că suntem înconjuraţi numai de prieteni. Advărul este că politica, economia şi o mare parte a societăţii au crezut la rândul lor, bucuroase, în această teză şi au tras concluzii importante”, deplânge Scholz, la Berlin.

 

Vremuri grele pentru Olaf Scholz. Extremiștii plănuiesc o „toamnă a furiei” în Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here