OMS critică lentoarea „inacceptabilă” a vaccinării de Covid, în Europa

Sursa: Pexels

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) critică, joi, o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică ”de luni de zile”, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia”, deplânge aripa europeană a OMS într-un comunicat în care subliniază că numărul cazurilor noi de covid-19 a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni.

”Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, acuză directorul OMS Europa Hans Kluge, citat în comunicat.

”Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri”, subliniază el.

”În prezent, situaţia regionalăeste cea mai îngrijorătoare pe care am observat-o de mai multe luni”, avertizează Kluge.

În zona Europa a OMS – din care fac parte cincizecide ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza covid-19 a depăşit săptămâna trecuta 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa.

Bilanţul săptămânal al contaminărilor cu noul coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, subliniază OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here