Omul de afaceri Răzvan Petrovici, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a fost trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de peste 1,6 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit procurorilor, între 2008 și 2013, Petrovici ar fi înregistrat în contabilitatea Unirea Hypermarket Center 34 facturi fiscale reprezentând achiziții fictive în valoare de peste 28 de milioane de lei.

Așa ar fi reușit să își diminueze TVA-ul și impozitul pe profit cu aproape 1 milion de euro, la care se adaugă dobânzi și penalități, astfel încât prejudiciul reținut de procurori sare de 1,6 milioane de euro.

În rechizitoriul parchetului se arată că, ”potrivit raportului de expertiză contabilă întocmit în cauză, societatea comercială a achitat întreg prejudiciul creat bugetului de stat, în cuantum de 7,810,303.00 lei”.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Ilfov, miercuri, 8 iulie, spre soluționare.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Răzvan Petrovici controlează Unirea Hypermarket Center prin intermediul off-shore-ului cipriot Aperantos Trading Ltd.

Omul de afaceri Răzvan Petrovici este rezident la Monte Carlo.

În 2017, a recunoscut că este finul lui Virgil Măgureanu, primul șef al SRI de după Revoluție.

În privința soților Măgureanu, singurul lucru pe care îl pot spune este că le mulțumesc că mi-au făcut onoarea de a fi martori la cununie și, ulterior, de a-mi boteza copilul”, preciza Petrovici.

De altfel, soția sa, Luminița Stela Petrovici, este asociață cu Anca Biriș, fiica lui Măgureanu, în firma Brainfarm for Kids, înființată în 2010, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Răzvan Petrovici a fost director al Centrocoop înainte de Revoluție, apoi a a devenit om de afaceri având business-uri în retail și duty-free. A deținut și lanțul de supermarketuri Univers’All, primul mare lanț de retail cu acționariat autohton ce a activat pe piața din România, fondat în 2002. În 2005, rețeaua număra 5 supermarketuri și 4 magazine de proximitate, având o cifră de afaceri de 21 milioane euro, iar în 2006, ajunsese la 14 magazine în București, Sibiu, Iași, Constanța, Suceava și Târgu-Mureș. Univers’All a intrat în procedură de insolvență în anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here