Operațiune amplă împotriva crimei organizate în Berlin. Sunt vizate clanurile arabe și cecene

Julien Dumas/ Unsplash

Sute de poliţişti au efectuat joi percheziţii la Berlin şi în regiune, vizând mediul crimei organizate, şi au arestat doi suspecţi în cadrul unei anchete cu privire la trafic de droguri şi armament, anunţă autorităţile, relatează News.ro, care citează AFP.

Peste 20 de mandate de percheziţie au fost executate în cadrul acestei operaţiuni, care a început în zori, în capitala germană şi în regiunea vecină, Brandenburg, a anunţat pe Twitter Parchetul din Berlin.

Doi suspecţi au fost arestaţi în cadrul anchetei, care ţinteşte traficul de drogur şi armament, potrivit aceleiaşi surse.

Investigaţiile vizează de asemenea violenţe care au avut loc la „confruntări între clanuri”, la sfârşitul lui 2020, între „grupări de origine arabă şi cetăţeni ruşi de origine cecenă”, precizează parchetul şi poliţia.

Presa germană scrie că operaţiunea vizează „clanul Remmo”, numele unei familii kurde de origine libaneză.

Unul dintre membrii acestei familii a fost arstat joi.

Această grupare criminală se află în colimatorul justiţiei germene cu privire la numeroase operaţiunide trafic şi violenţe.

Mai mulţi membri ai clanului au fost arestaţi la sfârşitul lui 2020, din cauză că au participat la spargerea Muzeului Grünes Gewölbed din Dresda, în noiembrie 2019, de unde s-a furat un diamant de 49 de carate.

Diamantul nu a fost găsit pânăîn prezent.

„Clanul Remmo” este implicat în furtul unei monede uriaşe de aur, de 100 de kilograme, a cărei valoare este estimată la 3,75 de milioane de euro, furată în 2007 de la Bode-Museum din Berlin.

Clanurile mafiote, foarte prezente în capitala germană, sunt deosebit de active în traficul de droguri, prostituţie, „racket” (şantaj), furturi şi jafuri armate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here