Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

„Vom evita cât de mult posibil tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice sau cu simptome uşoare” de COVID-19, a declarat miercuri pemierul României, Ludovic Orban. Șeful Executivului a mai adăugat că astfel se evită și riscul infectării membrilor familiei.

Aţi văzut că am început să punem în funcţiune spaţii ca secţii externe ale spitalelor, cum a fost spaţiul la care am participat cu domnul preşedinte Iohannis şi cu echipa guvernamentală, spaţii pentru tratare. Urmărind ce s-a întâmplat în alte ţări care au permis tratarea cazurilor asimptomatice la domiciliu, în foarte multe situaţii persoanele tratate şi-au infectat membrii familiei şi există un risc asupra membrilor familei, dacă se tratează cazurile uşoare la domiciliu, mai ales în acele domicilii în care nu se poate permite izolarea persoanei care este confirmată pozitiv, spre exemplu într-un apartament de bloc unde este foarte complicat ca membrii familiei să fie complet desprinşi ca circuit de persoana care este tratată„, a spus Orban.

Ludovic Orban a adăugat că sunt amenajate sau în curs de amenajare mai multe spaţii pentru tratarea celor asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19, în cazul în care locurile în spitale nu vor fi suficiente.

Se mai amenajează astfel de spaţii, am înţeles că, la Târgu Mureş, Universitatea a amenajat un astfel de spaţiu care va fi dat în administrarea spitalului judeţean, la Cluj este în curs de amenajare un astfel de spaţiu, în Arad, de asemenea. Încercăm să creăm astfel de spaţii astfel încât să evităm riscul de infectare a membrilor familiei în cazul tratamentului la domiciliu. Nu este de dorit acest lucru, dacă vom ajunge în situaţia, şi astăzi se permite teoretic tratarea la domiciliu, dar vom evita cât de mult posibil tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice sau cu simptome uşoare„, a afirmat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here