Orban cere desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, a cerut luni dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Acesta îi acuză pe liderii celor două camere ale Legislativului că ţin acest proiect „în sertar”, relatează Agerpres.ro.

„Somăm conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului să convoace şedinţa Birourilor Permanente reunite pentru a da drumul la proiectul de lege pe care l-am depus pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Am depus acest proiect de lege încă din iunie. Pe toată perioada vacanţei parlamentare, toţi foştii parlamentari care se află la pensie au beneficiat de pensie specială. În continuare, atât Ciolacu, cât şi Alina Gorghiu, care este preşedinte interimar la Senat, ţin acest proiect de lege în sertar şi refuză să îl introducă în dezbaterea Parlamentului. Ei trebuie să transmită proiectul de lege către Comisia de statut, care trebuie să întocmească raport. Şi după ce Comisia de statut întocmeşte raport, trebuie dezbătut în plen”, a spus Orban, într-o declaraţie acordată presei la finalul Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a reamintit că a fost deja votată o lege care prevede desfiinţarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor, dar proiectul respectiv a fost declarat neconstituţional de către CCR.

„Deja a existat o dată actul de voinţă, s-a votat în unanimitate desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în februarie 2021, când eram preşedintele Camerei. Dacă într-adevăr au voinţa politică de a desfiinţa aceste pensii parlamentare, îi somez să îşi facă datoria, să convoace birourile permanente reunite şi să introducă pe ordinea de zi acest proiect de lege, să sesizeze Comisia de statut şi imediat după finalizarea termenului de raport să intre în dezbaterea plenului celor două Camere”, a mai spus Orban.

Pensii speciale | Ghinea, replică pentru Boloș: „Este o nesimţire incredibilă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here