România a câştigat un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

România a câştigat astăzi un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat că ţara noastră va continua să aibă în următorii 4 ani un cuvânt important de spus în stabilirea axelor de dezvoltare a telecomunicaţiilor, relatează News.ro.

”Îi felicit cu multă căldură pe specialiştii noştri care au obţinut astăzi un nou mandat pentru România în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Mulţumită experţilor din ANCOM şi Ministerul Cercetării, ţara noastră va continua să aibă în următorii patru ani un cuvânt important de spus în stabilirea axelor de dezvoltare a telecomunicaţiilor la nivel mondial”, a spus premierul într-un mesaj, pe Facebook.
Guvernul României va continua să lucreze cu noua conducere a ITU, cu secretarul general, doamna Doreen Bogdan-Martin, secretarul general adjunct, cei trei directori de sector si noul Consiliu pentru implementarea transformării digitale şi dezvoltarea telecomunicaţiilor, ancore ale economiei viitorului, a mai transmis şeful Executivului.
România a câştigat astăzi un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, în cadrul alegerilor de la Bucureşti, rezultat ce menţine ţara noastră la conducerea ITU de peste 30 de ani. Rezultatul votului de azi, în urma căruia am obţinut cel mai mare număr de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre în cadrul Conferinţei Plenipotenţiarilor, este o nouă dovadă de încredere de care se bucură specialiştii români, care au un cuvânt important de spus în stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicaţiilor la nivel mondial”, a declarat preşedintele ANCOM, Vlad Stoica.
”Doresc să felicit echipa României, pentru lunga perioadă de timp în care a fost în prima linie la conducerea celei mai vechi agenţii ONU, cea care a realizat cadrul ca omenirea să ajungă de la telegraf la tehnologiile de nouă generaţie de astăzi. Faptul că azi am primit girul unui număr considerabil de state membre ale ITU pentru un nou mandat în Consiliu este o recunoaştere a meritelor experţilor români implicaţi în activitatea ITU, dar şi ale diplomaţiei române”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.
Rezultatul alegerilor pentru Consiliul ITU, Regiunea C
România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord), unde 7 ţări au candidat pentru 5 locuri.
Cele 5 state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani:
• România – 160 de voturi
• Azerbaidjan – 154 de voturi
• Polonia – 138 de voturi
• Bulgaria – 137 de voturi
• Republica Cehă – 134 de voturi
Alte candidaturi:
• Federaţia Rusă – 73 de voturi
• Belarus – 44 de voturi
Rezultatele alegerilor desfăşurate în cadrul Conferinţei Plenipotenţiarilor ITU de la Bucureşti sunt disponibile aici.
Conferinţa PP 22
Conferinţa Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) are loc în perioada 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Pe parcursul celor trei săptămâni, se preconizează că PP-22 va atrage aproximativ 4.000 de participanţi, inclusiv şefi de stat şi demnitari la nivel înalt din cele 193 de state membre ale ITU.
PP-22 va stabili politicile generale ale ITU, precum şi planurile strategice şi financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreaga activitate a ITU, dar, cu precădere, aspecte-cheie ca incluziunea digitală şi reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalităţi de a mobiliza inteligenţa artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) şi reţelele 5G şi viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi şi emergente, pentru a îmbunătăţi modul în care oamenii din întreaga lume trăiesc şi muncesc.
Până în prezent, au avut loc alegerile pentru Secretarul general ITU, Secretarul general adjunct, pentru Directorul Biroului de Radiocomunicaţii, Directorul Biroului de Standardizare şi Directorul Biroului de Dezvoltare, dar şi pentru Consiliul de reglementare radio format din 12 membri şi locurile statelor membre alocate regional în Consiliul ITU cu 48 de locuri, care guvernează ITU între Conferinţele plenipotenţiare cuadrienale.
ANCOM este instituţia care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenţei şi inovaţiei pe pieţele comunicaţiilor electronice şi serviciilor poştale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotaţie şi resurse tehnice asociate), încurajarea investiţiilor eficiente în reţele şi infrastructuri şi promovarea conectivităţi ultra-rapide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here