Orban: Dacă luni nu există cvorum în Parlament, va fi exclusiv vina PSD

Sursa: INQUAM/George Călin

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că, în cazul în care nu va exista cvorum la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul, responsabilitatea aparţine PSD, care „boicotează o procedură constituţională”, transmite Agerpres.

„O să vedem ce se va întâmpla. Luni, dacă nu se adună cvorum, este vina PSD, pentru că PSD deţine 42% din Parlament şi înseamnă că boicotează o procedură constituţională. Ca atare, responsabilitatea, în cazul în care nu va exista cvorum, este exclusiv a PSD”, a arătat Orban, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat dacă a discutat cu celelalte partide, în vederea asigurării cvorumului de şedinţă, el a replicat că nu există „garanţii depline”.

„Garanţii depline nu există. Vom vedea ce va fi”, a spus Orban.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi nu vor participa pe 24 februarie la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

„Decizia PSD este că luni vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban. Motivarea este clară: aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale, dacă este constituţional, chiar dacă este demis, un premier rămas interimar să fie iar desemnat”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here