Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat că alegerile de la Sectorul 5, câștigate de Cristian Popescu Piedone, sunt o surpriză, scrie Mediafax. „Nu știu cât va putea să fie primar domnul Popescu. Are o condamnare dată de instanța de fond”, a amintit Orban.

Premierul Orban a declarat duminică seară, într-o emisiune la România TV, că nu înțelege de ce oamenii din Sectorul 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone.

O surpriză totală. Eu nu pot să înțeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înțeleg, dar asta e. Oamenii au optat, nu știu cât va putea să fie primar domnul Popescu. Are o condamnare dată de instanța de fond”, a declarat Orban.

Acesta a spus că mulți oameni din sectorul 5 nu s-au dus la vot.

„Este rezultatul alegerilor făcute de majoritățile care au venit la vot din sectorul 5. Astea nu sunt majoritățile reale, numai că oamenii sunt, slavă Domnului, mai mult de jumătate, oameni normali care trăiesc în sectorul 5 nu s-au dus la vot, n-au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt sectorul 5 în București. S-au dus după niște candidaturi care n-au adus nimic. Au lăsat sectorul pur și simplu într-o degradare continuă”, a mai declarat Orban.

Chestionat dacă pot fi furate voturi, preşedintele PNL a răspuns afirmativ şi a dat câteva exemple cum poate fi realizat acest lucru. 

„Da. Sunt oameni instruiţi, delegaţi instruţi să nu respecte voinţa oamenilor, care provin în special din PSD. Sunt diferite tertipuri. Studiază delegaţii. Dacă văd că delegatul PMP nu e atent sau nu e în sală la numărarea voturilor, îşi dau seama că nu apară cineva voturile PMP-ului şi pun voturi de la PMP le pun la PSD în numărătoare. (…) Au şmecheria folosită de unii din PSD. Îşi iau o ştampilă şi o leagă cu elastic în rever şi mai pun o ştampilă ca să anuleze buletinul de vot al principalului oponent. Sunt tehnici care sunt folosite de cei de la PSD care au fost instruiţi special pentru astfel de chestiuni”, a conchis Orban. 

Biroul electoral de circumscripţiei a Minicipiului Bucureşti a decis duminică faptul că nu se mai renumără voturile la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone este edilul Sectorului 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here