Orban, despre negocierile pentru coaliţie: Am fost părăsit de Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău. Au încercat să arunce în aer formarea coaliţiei

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare, transmite News.ro.

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu liberalii din Botoşani.

El a adăugat că în pofida negocierilor dificile, PNL este principalul partid de guvernare.

„Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, a completat liderul liberalilor.

De asemenea, Orban a amintit momentul fotografiei cu mai mulţi liberali alături de Florin Cîţu, persoane care au spus că îl susţin pe actualul premier pentru şefia PNL.

„Multă lume m-a întrebat de ce nu am făcut şi eu poză cu oameni în spate (ca Florin Cîţu – n.r.). Ştiţi foarte bine că nu am nevoie de o poză cu oameni în spate. Pentru că eu fac o poză cu oamenii în toate localităţile, în toate judeţele unde mă duc şi fac cu fiecare individual. Pentru mine chiar şi cei care au fost în poza respectivă sunt colegii mei de partid şi partenerii mei, indiferent de deznodământul acestor alegeri interne. Şi aşa au fost. Să ne uităm puţin: dintre cei care sunt acolo, în poză, eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit în ei. Unde s-a mai văzut într-un partid ca un secretar general (Robert Sighiartău – n.r), care este propus de preşedintele PNL, să se întoarcă împotriva preşedintelui PNL, dar să se agaţe în continuare să fie secretar general al partidului. Nu există aşa ceva în niciun partid politic. Dar am acceptat acest lucru. Până la urmă, oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare”, a precizat Orban.

Acesta i-a îndemnat pe liberalii din Botoşani să judece ei, pentru că el nu îşi permite.

„Încrederea se câştigă foarte greu şi se pierde foarte, foarte uşor. PNL are nevoie de democraţie şi mai ales de lideri care respectă democraţia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizaţii şi care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor”, a conchis liderul PNL.

Pe 25 septembrie va avea loc Congresul PNL. În competiţia pentru şefia partidului au intrat Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Bloomberg: China cumpără atât de mult porumb încât porturile sale sunt congestionate

2 COMENTARII

  1. Mai are cineva vreo indoiala cum masurile luate de catre premierul Citu sunt gresite ? Mai crede cineva in antivaccinisti , antipandemisti , anti guvern si anti presedinte ? Mai poate spune cineva ca autostrazile zac in paragina , ca banii de la PNNR nu vin , ca masca a fost o prostie si ca legile fostelor guvernari sunt bune(vezi coalitia lui Dragnea ) ? Mai poate cineva sa zica ca Romania a luat-o in sens invers ? Toata opozitia nu mai are ce sa mai zica – este in ‘silenzio stampa’ – li sau fisiit toate temele de campanie , acum pleca din structura de putere si ultimul mohican – ramas agatat de comunismul de mucava si de clientelismul atasat celor 31 de ani deja trecuti . Citu defineste clar urmatorii 8 ani si deja secondat de presedintele tarii ne arata tuturor viitorul .
    Premierul nu numai ca va cistiga alegerile din PNL dar va lasa deschisa o poarta tuturor romanilor ce doresc democratie si va capacita un imens numar de votanti indecisi ce acum chiar au de unde sa aleaga .Viitorii opt ani deja au fost definiti de actualul si viitorul premier Citu .Ascensiunea fulminata a premierului Citu nu mai poate fi oprita . Momentul in care si presedintele isi va arata negresit preferinta(din postura de fost sef PNL) , Orban va fi parasit (la nivel de votanti) -de mai toata lumea) . Singuratatea alergatorului de cursa lunga este evidenta , nici macar cintatul (am vazut cu totii ca este priceput si la asta ) nu il mai poate ajuta .Dupa un parcurs exceptional- favoritul tuturor a clacat in momentul pierderii alegerilor parlamentare(ce decizii eronate luate exact cu citeva zile inainte de alegeri a putut lua fostul premier ) si a pierdut in acel moment si sustinerea presedintelui Iohannis . Jocurile sunt facute de mult si cistigatorul va oferi cetatenilor singura oferta politica valabila in viitor .Vom avea 4 ani condusi fiind de seful PNL si presedintele Iohannis perioada de timp in care Romania se va schimba total . Jocurile politicianiste sunt trecutul.Suntem cu totii , cu mici exceptii , pe drumul cel bun . Este un moment de unicitate in istoria atit de framintata a tarii .Caruta cu bani ne asteapta si PNNR va fi aprobat dupa discutiile atit de necesare – ca intre buni prieteni .Transferul de simpatie este deja facut – lupii tineri -din PNL vor prelua controlul partidului si cu ajutorul unor – il vecchio – ce se vor pozitiona alaturi de CITU.

  2. Baronii pedelului lui basescu au mirosit un fraier tanar care are slabiciuni de marire,asta e tot!Cu ajutorul unei lichele din mass media,ca bogdan rares,caci papitoiul s-a facut prieten cu bocul si base pentru a-si perpetua mandatul de europarlamentar,prin proaspatul politician catu,.Care abia a intrat in politica acum 5 ani,cu ajutorul-tineti-va bine!-fostei presedinte alina gorghiu,care l-a pus pe liste pentru alegerile parlamentare si care i-a intors favoarea,angajandu-i barbatelul PENAL,intr-o functie privilegiata,de consilier personal!!”Frumos” caracter,domnule catu!!Sper sa NU ajungeti presedinte,cu ajutorul lichelelor imbatranite in politica alaturi de turnatorul PETROV!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here