sursa: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară că în Constituţie nu există nicio prevedere care să interzică Guvernului să îşi angajeze răspunderea privind Legea bugetului, iar invocarea unui conflict juridic de natură constituţională este, în opinia sa, „un tertip al PSD”.

„De ce să îmi dau demisia? Că reparăm toate prostiile care au fost făcute în trei ani de guvernare, care au dus la un deficit de peste 4% pe anul 2019, care au creat, au generat nişte cheltuieli care, multe dintre ele, sunt sifonări ale banului public? Nu există aşa ceva. Am luat decizia să îmi angajez răspunderea pentru că obiectivul nostru, care a fost stabilit încă de la momentul învestirii Guvernului, a fost acela de a adopta Legea bugetului de stat până la 31 decembrie. Or, ne-am atins acest obiectiv. Invocarea unui conflict juridic de natură constituţională este, după părerea mea, un tertip în care PSD speră ca în continuare decizia la nivelul Curţii Constituţionale să nu se ia pe o fundamentare constituţională. Să îmi arate unde scrie în Constituţie că e interzis ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe Legea bugetului. Nu există nicio prevedere. (…) Sigur, scrie că bugetul poate fi elaborat doar de Guvern. Deci, ca atare, dacă poate fi elaborat doar de Guvern, cu atât mai mult cu cât noi nu am ales o variantă de ordonanţă de urgenţă, noi ne-am angajat răspunderea în faţa Parlamentului, am avut zeci de amendamente pe care le-am primit şi am acceptat foarte multe amendamente la Legea bugetului de stat în cursul procedurii de angajare a răspunderii…„, a declarat Orban la Digi 24, notează Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că premierul Ludovic Orban trebuie să demisioneze dacă judecătorii CCR vor ajunge la concluzia că Guvernul a generat un conflict juridic de natură constituţională prin angajarea răspunderii privind Legea bugetului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here