Orban, întrebat dacă se impune demiterea lui Cercel: Documentul cuprinde „lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri”

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban, întrebat dacă se impune demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, după propunerile pe care le-a făcut în legătură cu carantinarea persoanelor vârstnice, a declarat, joi, că documentul cuprinde „lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri”.

Prim-ministrul Ludovic Orban a apreciat joi că documentul aparţinând managerului Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, reprezintă o „năstruşnicie”, inclusiv în ce priveşte măsurile propuse pe plan economic, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Aceea este o năstruşnicie. O stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă l-aţi citit. Zici că e făcut în anii ’50, cu ‘la fiecare după nevoi’, cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe. Statul rezolvă tot. Aia e o nebunie, vă spun sincer. Nici nu trebuia luat în serios. Iar chestiunea aceea – chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu – cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii, acestea sunt lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri”, a arătat premierul într-o declaraţie de presă susţinută după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Premierul a afirmat că documentul cuprinde lucruri grave, potrivit News.ro.

„Chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu, cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii. Astea sunt lucruri de o gravitate extremă, care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri”, a mai spus Orban.

Premierul, ministrul Sănătăţii, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au afirmat că nu se va impune vreodată carantinarea obligatorie a vârstnicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here