Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Județean Suceava, a declarat, luni, că angajații spitalului vor trebui să între în carantină instituționalizată, pentru a limita riscul îmbolnăvirii din afara unității medicale, notează news.ro.

Ionel Oprea a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că angajații spitalului din Suceava nu vor mai merge acasă după terminarea programului, ci vor intră în carantină instituționalizată, urmând a fi cazați în căminele universității sucevene.

El a precizat că angajații care nu acceptă această soluție vor trebui să lase locul liber, pentru a fi vacantat postul și a aduce personal medical din altă parte.

L-am anunțat și pe domnul prefect. Personalul care acceptă se mută în locația obținută. De astăzi (luni – n.r.), începem să instituim carantină instituționalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă lasă locul liber. Au varianta șomajului tehnic, pleacă în concediu fără plata, în concediu de odihnă sau suspendarea contractului de muncă.

Că să pot apoi să vacantez postul și să cer rețelei naționale specialiști din alte părți că să ne facem treaba. Medicii nu mai pot merge acasă, pentru că există riscul să se îmbolnăvească din familii. Avem astfel controlul asupra oamenilor din serviciul nostru. Vine cu mașînă de la 300 de metri, din campus până la intrarea în spital, iar astfel limitez riscul de a fi infectat. Pentru cine vrea, cine nu vrea, nu facem cu forța”, a spus Ionel Oprea.

Coordonatorul Spitalului Județean Suceava a afirmat că există medici care au spus că nu acceptă acest lucru.

Au fost medici care au spus că nu acceptă. Facem un raport, avem o comisie, acea comisie va analiza și se va alege calea amiabilă. Nu am venit să ne certăm. Am venit să rezolvăm o problemă și o rezolvăm cu oamenii care vor„, a declarat Ionel Oprea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here