Orban: Nu au fost ordonanțe de urgență care să-i scape pe pușcăriabili

Sursa: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban a justificat, miercuri dimineață, adoptarea de către Cabinetul pe care îl conduce a 25 de Ordonanțe de Urgență într-o singură ședință. „Nu au fost ordonanțe de urgență care să-i scape pe pușcăriabili”, a punctat Orban, făcând practic trimitere la ședința din ianuarie 2017, în care Guvernul Grindeanu a trecut OUG 13.

„Au fost adoptate transparent”, a mai spus prierul liberal, care a anunțat totodată că PNL este pregătit pentru orice scenariu după votul pe moțiunea de cenzură.

Ludovic Orban nu a intrat în detalii, dar a precizat că după ce Parlamentul se va pronunța va fi convocat forul statutar al liberalilor.

Context

Ședință de Guvern maraton cu o zi înainte de votul pe prima moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență a adoptat Executivul, într-o ședință care s-a terminat după miezul nopții. Este un număr record de ordonanțe adoptat în România într-o singură întâlnire de Guvern.

Dacă, miercuri, moțiunea de cenzură va trece în Parlament, Guvernul Orban nu va mai putea adopta moțiuni de cenzură. Acesta este și motivul pentru care Executivul s-a grăbit să adopte atât de multe ordonanțe marți.

Foto: INQUAM/George Călin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here